Délmagyar logó

2019. 06. 15. szombat - Jolán, Vid 21°C | 33°C Még több cikk.

Szópárbajjal búcsúzott a testület

Makó - Kampányízű szócsatával zárult szerdán a ciklus utolsó ülése Makón – a képviselők egy része ott is hagyta a pengeváltást.
Két rendőrnek, Börcsök Ernő és Decsi Zoltán törzszászlósnak mondott köszönetet a szerdai testületi ülés nyitányaként Buzás Péter polgármester egy-egy oklevél és palack bor kíséretében azért, mert gyorsan kézre kerítették a főtéri Fátyol Misi-szobor, illetve a szökőkút rongálóit.

A polgármesteri tájékoztató keretében szót kapott Scheitzner Beáta, a fürdő, illetve Bálint Márta, a Hagymaház igazgatója is. Előbbi elmondta: az első 8 hónap adatai szerint a rossz idő ellenére is 34 százalékkal nőtt az árbevétel és 30-cal a látogatószám, így a tavalyi 140 millió helyett lehet, hogy csak 80 milliós támogatásra lesz szükségük idén. A pályázati támogatásból finanszírozott rendezvényeknek is köszönhetően az idei nyári szezon 140 napjából 106-ban volt valamilyen program Makón; a becsült látogatószám a tavalyi 40-45 ezerről 90-95 ezerre nőtt, 5,3 millióról 11,8-ra nőtt a jegyárbevétel, miközben a mozi is igazolta létjogosultságát – így Bálint Márta.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Molnár László (MSZP) kérdésére reagálva a polgármester azt a jó hírt is elmondta, hogy egy kivételével immár minden, eddig üres főtéri üzlethelyiségnek van új bérlője. Amit ezek közül még nem írtunk meg: a volt elektronikai üzlet helyére a szomszédos bank tart igényt – a megürülő helyiséget hamarosan meghirdetik –, a volt Korzó kaszinóban pedig játszóház lesz.

A ciklus utolsó ülése kampányízű szócsatával zárult. Buzás Péter sérelmezte, hogy két jelölttársa ellenvetése miatt nem lesz vita közöttük a helyi tévében, pedig szerinte a Fidesz és a Jobbik polgármesterjelöltje megalapozatlanul ígérget, és ezt jó lenne tisztázni a nyilvánosság előtt.

Toldi János (Fidesz) erre azt mondta, a helyette tervezett bemutató interjúk is alkalmasak lehetnek, mire Buzás úgy reagált: ő kész a beszélgetés minden formájára. Molnár László (MSZP) azt vette rossz néven, hogy a Fidesz szórólapján azt írták, a városvezetés lemondott az ifjúságról, és hogy jelöltjeik a mostani ciklusban épült épületek előtt pózolnak – s mindjárt fel is sorolta, mit tettek az elmúlt négy évben az ifjúságért. Toldi reakciója: ő csak látta az ominózus szórólapot, és nem párt-, hanem közösségi embernek tartja magát. A vitát még a vége előtt otthagyta a fideszes Gál Sándor és Kovács Sándor, illetve Márton Imre (Városépítők Társasága).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kellettek az ingyentelkek

Sikertelen volt a makói önkormányzat nyáron közhírré tett ingyentelek-akciója. Tovább olvasom