Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Szorul a hurok a gyanúsított, K. András nyakán

A rendőrség kitart amellett, hogy július 20-án K. András egyedül támadta meg és gyújtotta fel Pénzes Henriettát, aki három héttel később belehalt súlyos sérüléseibe. A 15 éves makói fiú családjának tiltakozása és a közvélemény egy részének fenntartásai ellenére az ügyben nincs más gyanúsított, ráadásul egyre több bizonyíték szól K. András ellen.
Az épülő makói ipari park biztonsági kamerája látta, hogy július 20-án kik mentek, jöttek a királyhegyesi úton. Fotó: Frank Yvette
– Továbbra is fenntartom, nem a fiam követte el azt a szörnyű bűncselekményt! Bűnösnek talán bűnös, mert esetleg tudhat valamit, amiről egyelőre nem beszél, de nem gyilkos! – mondta tegnap a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta meggyilkolásával és más bűncselekményekkel gyanúsított, több mint egy hónapja előzetes letartóztatásban lévő K. András édesanyja, Kurai Andrásné. Az asszonyt ebben a hitében az sem ingatja meg, hogy a rendőrség szagminta alapján bizonyítottnak látja, hogy a bűncselekmény napján Pénzes Henrietta a fiú motorján ült, és erre a fia „őszinte" vallomásában valami miatt eddig nem tért ki.

Információink szerint az elmúlt napokban a nyomozók még számos egyéb bizonyítékot is összegyűjtöttek a környezetében Mukiként emlegetett 15 éves makói fiú ellen. Azt már korábban megírtuk, hogy a helyszín közelében rögzítették a motor kerekének és a fiú cipőjének nyomait. Úgy tudjuk, a bűncselekmény elkövetésének napján K. András a Honvéd városrészben, közel a házukhoz lévő kútnál vásárolt benzint. Kurainé szerint a benzin a motorba kellett, amit a fia július 20-án reggel nyolc óra körül hozott el az eladótól. Az utóbbi állítást több tanú megerősítette, ami azért lehet érdekes, mert Pénzes Henriettát fél nyolc-háromnegyed nyolc körül locsolták le benzinnel és gyújtották fel.

Értékelik a bizonyítékokat

M. Toronykőy Márta megerősítette információinkat, de konkrétumokat nem árult el. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hangsúlyozta: a rendőrség egy-egy nyomozás során az összes fellelhető tárgyi bizonyítási eszközt összegyűjti, amelyek az eljárás során hasznosak lehetnek. A lefoglalt ipari kamera felvételén látható képek, valamint a szagazonosítás megtörténte után is az elemzés, értékelés következik, ami még tart – tette hozzá M. Toronykőy Márta.

A rendőrség egy kazettát is lefoglalt, ami a makói ipari park egyik épületének tetején lévő kamera felvételét rögzíti, ez a berendezés „rálát" a királyhegyesi útra. Ezt a cégnél megerősítették, ugyanakkor megjegyezték: a kamera éjszaka nem készít használható felvételeket, de nappal, világosban igen.

A felvétel perdöntő lehet, sok kérdésre választ adhat. Például arra, kivel, kikkel és hogyan ment Pénzes Henrietta arra a Makótól hét-nyolc kilométerre fekvő területre, ahol később szörnyű bűncselekményeket követtek el ellene, illetve ki és mikor jött onnan vissza.

Pénzes Henrietta szülei szerdán felkeresték a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot. Pénzes Sándor és felesége azt mondta, szerették volna megtudni, hogy a lányuk halálával kapcsolatban hozzájuk is eljutott hírekből mi az igaz és mi nem, de rengeteg kérdésre nem kaptak választ.

– Nem nyugtattak meg. Számunkra még mindig kétséges, hogy egy 15 éves, 140 centiméter magas, alig negyvenkilós „gyerek" egyedül képes volt a nála jóval magasabb és erősebb lányunk ellen azt a szörnyű tettet elkövetni – mondta Pénzesné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luigi: A makói Korona

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem… Tovább olvasom