Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Születésnapját ünnepli Makó

A városnapi programok szombaton és vasárnap is folytatódnak a Maros-parti városban.
– A török és a Habsburg Birodalom árnyékában őseink 317 esztendeje földet műveltek, vetettek, családot alapítottak, felépítették, majd gyarapították Makót, hogy örökül hagyják nekünk. A mi dolgunk az, hogy példájukat követve egymással összefogva jussunk előre – mondta pénteken délelőtt a városnapi ünnepi testületi ülésen, zsúfolásig megtelt teremben Farkas Éva Erzsébet polgármester. Hozzátette: a város születésnapja arra is alkalmat teremt, hogy köszöntsük azokat, akik közös értékeinket gazdagították.

Ennek jegyében Makó Városért Emlékplakettel ismerték el Csikota József és zenekara, Tóthné Döme Mária és néptáncegyüttese, valamint Tatár István mestertanár munkáját. Makó Város Emlékérmét a köz szolgálatáért Bartha Béláné Farkas Margit közjegyző, a nevelésügyért Oros Károly és Budainé Keczer Csilla pedagógusok (mindkettő posztumusz), a közművelődésért Gábor-Nagy Árpád és fúvószenekara, az egészségügyért Kiss Ivánka gyermekorvos, a sportért az 1961–62-es férfi kézilabdacsapat, a szociális gondoskodásáért pedig Kómárné Nagyfalusi Mária, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetője kapta meg. Köszöntötték az ülésen – távollétében – a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatával kitüntetett Sánta Sándort, Makó díszpolgárát, illetve Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgatót, aki a Honvédelemért kitüntető cím II. fokozatát érdemelte ki.

A városnapi programok szombaton és vasárnap is folytatódnak a Maros-parti városban. Szombaton Makó főterére, ahol kirakodóvásár is van, a gyerekeket, a családokat várják szórakoztató programokkal, délután a Koronában pedig könyvbemutatók lesznek – este a Honeybeast koncertezik. A vasárnap a sporté és a vetélkedőké lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagymás csokoládé is népszerűsíti Makót

Hagymás csokoládé is népszerűsíti Makót
- Többen megkérdezték, néha komolyan, néha viccesen, hogy makói létemre hagymás csokit is készítek-e. Tovább olvasom