Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Tabuk nélkül a párkapcsolatokról

Iskolaorvos, iskolai védőnő és szociális munkás beszélt tegnap a Hagymaházban a makói fiataloknak olyan kérdésekről, mint például a serdülők érzelmi és szexuális élete, a fogamzásgátlás lehetőségei, a nemi betegségek és a tömegmédia hatása a tinédzserekre.
– Nem tiltani vagy gátakat állítani akarunk, hanem tájékoztatni és segíteni – foglalta össze a Makón most először megrendezett, fiataloknak szóló előadás-sorozat célját lapunknak Rózsa Istvánné, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője. A Hagymaházban megtartott rendezvényre közel négyszáz diák volt kíváncsi: nemcsak a négy középiskolából, de az egyik általánosból is érkeztek fiatalok. A programban iskolaorvos, védőnő és szociális munkás beszélt az érdeklődőknek olyan kérdésekről, mint például a serdülők érzelmi és szexuális élete és a fogamzásgátlás lehetőségei.

Rózsa Istvánné elmondta: az iskolaorvosok és védőnők tapasztalatai szerint Makón is jellemző, hogy a diákok párkapcsolatai rövidek és kevésbé az érzelmek, mint inkább a testi vágyak érdeklik őket. Egyre hamarabb, felkészületlenül kezdik a nemi életet. Kollégáival együtt Rózsáné azt szeretné elérni, hogy a makói fiatalok kérdéseikkel bátran keressék meg őket. A bizalom erősítését szolgálja az iskola-egészségügyi szolgálat www.sulimed.hu címen elérhető weboldala is, amelyen keresztül akár e-mailben is feltehetik kérdéseiket a fiatalok. Makón országosan is elismert iskola-egészségügyi szolgálat működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akik derűt visznek a makói otthonokba

Egyelőre önkénteseket keres, decembertől viszont már munkába állna az Otthon Segítünk Alapítvány… Tovább olvasom