Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Támogatják Makó virágosítóit

Idén is vízdíjkedvezménnyel támogatja a makói önkormányzat azokat a polgárokat, akik hozzájárulnak a város szépítéséhez és virágosításához.
A tavasz elejét lehűtő tél jó ideig hátráltatta a parkosítási munkálatokat. Ám ez sem gátolhatja meg, hogy idén is virágdíszbe boruljon Makó, bár ha továbbra is fagyok nehezítik a kertészek munkáját, az késlekedést okozhat a város parkosításában.

– Ahol elolvadt a hó, ott is nagyon laza a talaj, így sok helyen várnunk kellett az ilyenkor szokásos munkálatokkal, a gyepszellőztetéssel és a metszéssel, de reméljük, hogy hamarosan valóban kitavaszodik, így nem késlekedik a város virágosítása – mondta Ádok Jánosné főkertész. – Szeretnénk, ha idén is a tavalyihoz hasonló virágdíszt kapna Makó.

A kétnyári virágok szerencsésen átvészelték az idei telet, már csak az ideieket kell kiültetni. Ehhez idén is a város költségvetése biztosítja majd a forrást, ami ugyan valamivel szerényebb, mint a tavalyi, Virágos Európáért versenyre szánt keret, ám a színvonal megtartásához elegendő lesz. Éppen ezért szeretnék, ha idén is bekapcsolódnának a virágosításba azok, akik tavaly is fontosnak tartották a részvételt a mozgalomban.
Éppen ezért a város idén is vízdíjtámogatást ad a virágosításban részt vevőknek, amivel a polgárok a nyári locsolás költségeit enyhíthetik.

A város megtervezteti a zöldfelület fejlesztését, idei fontos feladat a játszóterek kertészeti karbantartása és a veszélyes állapotú fák kivágása. A városüzemelési csoport segíteni fog az idős vagy beteg embereknek, akik nem tudják rendben tartani a házaik előtti zöldfelületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a büntetőper a makói bíróságon

A makói bíróság előtt – a határ közelsége miatt – viszonylag gyakran állnak külföldiek,… Tovább olvasom