Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Tavaly óta 3700 madarat ejtettek csapdába - Megkezdődött a makói galambok befogása

Makó - A turisztikai szezon kezdetére várható, hogy látványosan megfogyatkozik a makói belvárosban sok kellemetlenséget okozó galambok száma. A befogási akció tavaly októberben indult, és azóta is folyamatosan zajlik.
– Az önkormányzat tavaly októberben szerződést kötött a Trans Logisztik Kft.-vel az elszaporodott galambpopuláció elleni védekezésre. A vállalkozó beszámolója szerint tavaly több mint 3700 galambot sikerült élve befogniuk, és mintegy 400 darab tojást gyűjtöttek össze – válaszolta érdeklődésünkre a városháza, amikor megkérdeztük, megkezdődött-e már a szárnyasok korábban beígért ritkítása.
Megkezdődött a makói galambok befogása. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA
Mint akkoriban megírtuk, a dolog szükségességét több mint egy éve vetette fel egy lakossági fórumon a helybeli Horváth Zoltán, aki elmondta, a szárnyasok csapatostul telepszenek meg az épületeken, piszkot hagynak maguk után. Volt, hogy magunk is sétát tettünk a makói főtéren, hogy lássuk, hol sok a galamb, illetve merrefelé láthatók leginkább az általuk okozott szennyeződések. A legtöbb madarat általában a Bérpalotán, illetve annak környékén figyelhettük meg. Békésen üldögéltek a tetőn, az ablakpárká-nyokon, az erkélyek korlátján – azon is, amelyikre riasztóként egy műbaglyot szereltek fel (2018. június 5.: Továbbra is sok a galamb Makón). Tegnap kevesebbet láttunk be- lőlük, bár a Bérpalota tetejét most is szinte ellepték.

A városházán a múlt év vége óta folyó akcióról megtudtuk, a galambok élve befogása több helyszínen zajlott.
Többek között a Hagymatikum kupoláin, a volt pénzügyi palota tetőterén; a polgármesteri hivatal, az Erdei János Városi Sportcsarnok, a József Attila Gimnázium, az egykori Korzó Kaszinó, illetve a régi rendőr- ség épületeinek tetőszerkezetein, homlokzatain került sor ilyen műveletre. A vállalkozó idén is tovább végzi tevékenységét, ami a nyári turisztikai főidényre már jelentős eredményeket hozhat

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a pitvarosi templom kilincseit: lehet, hogy gyűjtő kérésére tűntek el a míves ajtónyitók

Ellopták a pitvarosi templom kilincseit: lehet, hogy gyűjtő kérésére tűntek el a míves ajtónyitók
A közel 140 éves pitvarosi evangélikus templom január 30-án reggelre kilincsek nélkül maradt. A főbejáratról kívül-belül, az oldalajtóról kívülről lopták el ismeretlenek a patinás zárakat. Tovább olvasom