Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Tavaszig kitart a menhely Makón

Makó - A makói kutyamenhely lakóit tavaszig biztosan lesz mivel élelmezni, sőt a telep felújítását is megígérte egy állatbarát veszprémi nyugdíjas. Maguk az állatvédők is meglepődtek, milyen sokan jelentkeztek, miután lapunk megírta: segítséget várnak.
Közel tucatnyian írtak levelet vagy telefonáltak a Makói Állat- és Természetvédő Egyesületnek, miután néhány héttel ezelőtt lapunk hírül adta: segítséget kérnek, mert a menhelyként szívességből használt város széli tanyát rendbe kellene hozni, de az állatok gondozását is egyre nehezebben tudják megoldani.

Az Orfeusz is segít

Cikkünkre felfigyelt a szegedi Orfeusz Állatvédő Egyesület is, amely egyik céljának a sintértelepek bezárását tekinti. Bár a makói menhely felújításához, bővítéséhez nem tudnak támogatást adni, azt megígérték: segítenek pályázati lehetőséget keresni, sőt pályázatot írni ennek érdekében. 
Most viszont örömmel újságolta nekünk az egyesület egyik tagja, Nagy Jenőné, hogy cikkünk megjelenése után nagyon sok segítséget kaptak – és nem csak helybéliektől. A legjobban talán annak örülnek, hogy annyi eledelt kaptak, amennyivel egészen tavaszig biztosan tudják majd etetni a gondjaikra bízott állatokat. Sőt egy Veszprém megyei ezermester, nyugdíjas katonatiszt, Imre János felajánlotta nekik, hogy amint az időjárás melegebbre fordul, eljön Makóra és ha kell, egy hónapot is rászán arra, hogy rendbe hozza, felújítsa a kenneleket.

Egy dolgot sajnálnak az állatvédők: olyan önkéntes nem jelentkezett a 06-30/850-2321-es telefonszámon, aki bekapcsolódott volna a napi etetésbe, megosztva velük a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó még nem csábító a románok számára

Makó - A békési településeken egyre több a román ingatlanvásárló, ám a megyehatáron innen nem… Tovább olvasom