Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Téli csatornatisztítás

El akarják kerülni Makó térségében, hogy ismét előforduljon, ami tavasszal történt: akkor az olvadás utáni belvíz komoly károkat okozott. Idén még a kemény tél beállta előtt kitisztították Makón és Magyarcsanádon a belvízelvezető csatornákat.
Sok gondot okozott tavasszal a városban, hogy sok helyen eldugultak az esővíz-elvezető árkok. Növelte a bajt a rendkívüli mennyiségű víz is.

– Idén még jobban odafigyelünk, hogy minden városrészben biztosítsuk a belvízelvezetést – mondta Műhelyi István, a városüzemeltetési csoport vezetője. – Jelenleg 70–75 százalékos áteresztő-kapacitással rendelkeznek az esővízcsatornák. A főgyűjtőket folyamatosan takarítjuk, és felkértük a lakosságot is, hogy az elvezetőkbe hulló levelektől szabadítsák meg az átereszeket. Ahol idősek vagy mozgásukban korlátozottak laknak, a közmunkások segítenek.

A nemrég elnyert országos közmunkapályázat révén mind több közcélú munkást alkalmazhatnak csatornatisztításokra is. Néhány helyen fenék- és medenceburkolat nélküliek az átfolyók, amelyek könnyebben eltömődnek. Problémát jelentett az is, hogy sok szemetet dobáltak a csatornákba.

Tavasszal súlyos volt a helyzet Magyarcsanádon is. Most különös figyelemmel tisztították a belvízelvezető rendszert. A katasztrófa közeli állapotot a Maros áradása és a hirtelen olvadás okozta, nem az eltömődött árok.

– Összesen ötvenegy közmunkást foglalkoztattunk az elmúlt fél évben, ők az árkok takarításán is dolgoztak. A lakosság is lelkiismeretesen kiveszi a részét a munkából – mondta Farkas Jánosné polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

29 millió a makói iskolabuszra

A makói kistérség gyermekeit szolgálja majd az a busz, amire 29 millió forintot nyert a társulás. A… Tovább olvasom