Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Télűzés Makón: elégették a kiszebábokat

Makó - A helyi diákönkormányzat szervezésében kiszebábokat égettek csütörtök este Makón. A fiatalok ezzel a többéves múltra visszatekintő hagyománnyal űzik el a téli hideget.
Régóta tartó hagyománynak tett eleget csütörtök este a makói fiatalság. A város négy iskolájának diákjai kiszebábokat készítettek, majd azokat elégetve űzték el a telet. Az esemény kora délután kezdődött, amikor is összegyűlt a diákság és bemutatták a ruhákból és papírból készített figuráikat. Később a belvárosban felvonulva már a járókelők is megcsodálhatták elkészült műveiket.

Télűzés Makón: elégették a kiszebábokat - GALÉRIA

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A rendezvény egyúttal verseny is volt: a Diákönkormányzat zsűrizte a bábokat. Értékelték a kreativitást, a báb nevét és a hozzá íródott rövid, frappáns szöveget. Ez alkalommal két első helyet is kiosztottak: egyik a Pápay Endre Iskola bábja lett, másik pedig a SZIGNUM Buster 4. nevű figurája. Utóbbit másfél nap alatt készítette el a gimnazistákból álló csapat. Nem csoda, hogy elsők lettek, hiszen nemcsak bábjukon mutatták be stílusukat, hanem magukon is. Bábjuk egy beteg harcos volt, akit a katonának beöltözött diákok hordágyon cipeltek.

Az eredményhirdetés után jött az est fénypontja: szürkületkor a diákpolgármester és segítői meggyújtották a bábokat. A nagy lángokkal égett bábok hamarosan porrá váltak, de a fiatalok nem szomorkodtak, hisz a kiszebábégetés nemcsak a tél végét jelentette számukra, hanem azt is, hogy hamarosan a tavaszi MIDÖK-ös programokon szórakozhatnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs Pali-koncert a faluházban

Péntek délután fél 5-től Balázs Pali ad nőnapi koncertet a faluházban Nem adom kölcsön a szívem címmel. Tovább olvasom