Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Testvérfalu lett Székelydobó

Ferencszállás - Nemcsak a falu alapítója-névadója tiszteletére állított kopjafa miatt lesz sokáig emlékezetes a napokban megtartott falunap Ferencszálláson: mostantól testvérfaluja is van a településnek.
Méghozzá az 587 lelkes, kizárólag magyarok lakta Székelydobó, amely Székelyudvarhelytől mintegy 10 kilométerre van. Az erdélyi faluban személyes ismeretségek révén járt nemrégiben Jani János ferencszállási polgármester, ezt követően hívta meg ottani kollégáját.

Tóásó László egy négytagú küldöttség élén érkezett, és székely zászlót, illetve egy fából faragott, díszes emléktáblát hozott ajándékba – a kedvességet Ferencszállás első embere fokhagymafüzérrel és magyar termékekből összeállított ajándékcsomaggal viszonozta. Ugyancsak Erdélyből, a Székelydobóhoz közeli Agyagfalváról néptánccsoport is fellépett a programsorozatban. A barátságot nemcsak a testvér-települési szerződés pecsételte meg, hanem a báró Gerliczy Ferencnek emléket állító kopjafa avatása is, amelyet mindkét falu plébánosa megáldott és megszentelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral lepték meg társai Ádámot

Óriási meglepetésben volt része szerda délután a makói diákönkormányzat alpolgármesterének, Vass Ádámnak. Tovább olvasom