Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Tévében üzent Pista bácsinak a polgármester

Makó - Pista bácsitól türelmet kért a makói polgármester a városi tévén keresztül. Erdei István lapunkban szóvá tette, hogy a csatornázás még mindig nem kezdődött el, pedig a pénzt régóta gyűjtik rá. Buzás Péter azt mondja: 11 és fél milliárdos támogatást várnak a 14 milliárdos beruházáshoz, ennyi pénzért érdemes várni – és muszáj is.
Keddi számunkban a makói Erdei István azt nyilatkozta, nem fogja kifizetni azt az 5000 forintos késedelmi díjat, amit azért róttak ki rá, mert elmaradt a csatornapénz részletével. Makón előtakarékosság keretében gyűjtögetik a pénzt a szennyvízberuházásra, már régen el akarták kezdeni, de egyelőre várni kell – most épp az Unió engedélyére.

A szerdai képviselő-testületi ülés elején Buzás Péter polgármester egyenesen „Pista bácsihoz" beszélt a városi tévé kamerájába nézve. Azt kérte, hogy Pista bácsi mégis gondolja át döntését. Mert bár a beruházás csúszik, nem marad el, ez egészen biztos. A befizetett pénzre igenis szükség lesz: külön számlán kezelik, és a kamatai többek között lehetővé teszik, hogy a beruházáshoz, ha majd elkezdődik, csak minimális hitelt kelljen fölvenni.

A polgármester arra is kitért, hogy aki nem fizeti rendszeresen a lakossági takarékpénztárt, az később eleshet a támogatástól, amellyel az állam egészíti ki a saját, benti vezeték elkészítésére gyűjtögetett ezreket. Emlékeztetett arra is, hogy míg annak idején a víz és a gáz bevezetésében csak a lakosság pénze volt benne, most a 14 milliárdos csatornázás költségeinek 82 százaléka, 11 milliárd 515 millió forint támogatás. Ennyi pénzre érdemes várni.

A lapunknak nyilatkozó férfi példáját egyébként július 31-éig nem sokan követték: 3,69 százalék az ilyen típusú elmaradás a csatornamű társulat kimutatása szerint. Eddig összesen 1 milliárd 56 millió 662 ezer forint gyűlt össze a külön számlán. A beruházás Makó mellett Kiszombort, Maroslelét, Földeákot, Apátfalvát és Magyarcsanádot, a térségben élők nyolcvan százalékát érinti. 14 ezer 306 házhoz kötik be a rendszert, 297 kilométernyi gravitációs, 92 kilométer nyomás alatti szennyvízcsatorna készül.

Olvasóink írták

 • 5. lawyer 2009. augusztus 31. 14:34
  „Az Uniótól várhatjuk a támogatást, ahogy elnézem, nem olyan nagyon csordogál az a pénzcsap... Mennyi csatorna pályázat lehet benn náluk ? Esély ?”
 • 4. Objektív 2009. augusztus 30. 13:09
  „Akkor ahogy számolom 527 családot érint Makón és környékén , akik nehézségek árán késve fizetnek.Erre föl még a makói önkormányzat is küld egy 5000Ft-ról szóló csekket,mivel a késedelmes befizetésről szóló csekk NEM A CSATORNATÁRSULATHOZ MEGY!!!!!!!!! Hanem egyéb adók jogcímre!!!!!”
 • 3. Ágica 2009. augusztus 30. 11:31
  „Mindenki fizet mint a katonatiszt!de hova lesz az a pénz amit késedelmi díjnak fizet ki?
  Megy a zsebbe a többihez.Ismerem "Pista bácsit"de megvallom lehet hogy a polgármester úr idősebb tőle.Végül is jobb mintha lepajtásozná!”
 • 2. Black&Red 2009. augusztus 29. 22:16
  „A "pletykák" szerint pedig vissza kapjuk a pénzt mert nem lesz beruházás Én ezt hallottam! De inkább legyen, hisz nagyon kellene csatornázni már, meg főleg azért is hogy az illegális szippantások is megszűnjenek!!”
 • 1. napiszar 2009. augusztus 29. 13:39
  „Pista bácsi és a többiek nyugottan várjátok a csatornát,az életben nem lesz kész,a beszedett kis pénzetek már rég nincs meg,ez tuti belső infó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két órát kell várni Nagylaknál

Nagylak - Két órás várakozás alakult ki a nagylaki határátkelőhely belépő oldalán a… Tovább olvasom