Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Tiltakozik Makón a város fideszes képviselőcsoportja

Makó - A makói önkormányzat csütörtöki testületi ülésének egyik előterjesztése miatt tiltakozott kedden a város fideszes képviselőcsoportja.
Tájékoztatójukon elhangzott: a szervezeti és működési szabályzat módosításával demokratikus lehetőségeik csökkennek, ugyanis a tervezetben a polgármester azt javasolja, hogy minden napirendi pontot megelőző szóbeli tájékoztató legfeljebb tízperces lehet, míg a témakörben érintett tanácsnokok, bizottsági elnökök és a képviselők is legfeljebb egy alkalommal és öt percben fejthetik ki véleményüket. Márton Imre, a képviselőcsoport vezetője szerint ennek a megszorításnak a címzettje kifejezetten a Fidesz, ugyanis képviselőtársai eddig elsősorban ezen a fórumon mondták el véleményüket a nyilvánosság előtt. Halmágyi Pál, az ügyrendi bizottság elnöke úgy véli: az öt perc nem mindig elegendő egy előterjesztés esetleges kritikájára. Orosné Spák Hedvig, az oktatási bizottság elnöke szerint ez tendencia, hiszen korábban már döntöttek a testülettel kapcsolatos műsor megszüntetéséről is.

Olvasóink írták

  • 1. triatlonos 2007. november 08. 22:49
    „Most nézem a Makói TV adását a testületi ülésről. Félelmetes! Szeretném tájékoztatni a közvéleményt, hogy 2007 van, sőt annak is vége. Most az a Gazdag János terjeszt elő javaslatot a hozzászólásról, akiről köztudott, hogy akárhány éves parlamenti képviselősége során csupán néhány másodpercig szólt hozzá, akkor is azt kérte, hogy a huzat miatt csukják be az ablakot. Buzás egy értelmes ember, miért kell neki ezt a játékot játszani?!! Az ellenzéki képviselők is tisztességes emberek - talán egy kicsit több beszélőkével - és önálló gondolataik is vannak, tehát hagyni kellene, hogy elmondják. A kormánypárti képviselőket pedig beszéd-tréningre kellene beiratni, mert az fejleszhető, de a a hatékonyság lassan növekszik. Németh Úr hopzzászólása pedig teljesen profi volt, a lényegre tapintott!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálhírét keltik a makói baleset sérültjeinek

Makó - Bár Makón az a szóbeszéd járja, hogy a vasárnapi diszkóbaleset mindkét túlélője már meghalt,… Tovább olvasom