Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Tíz éve vár felújításra a makói épület

Makó - A fürdő után a könyvtárban folytatódott a napokban az ellenzéki önkormányzati képviselők makói látogatássorozata. A Fidesz-frakció tagjai sürgették a tíz éve aládúcolt épület felújítását.
– Úgy tűnik, mintha a könyvtár része lenne az a fa oszlopsor, amivel tíz éve aládúcolták az épületet. Ráadásul a bejárat fölötti homlokzatot tartó oszlopok az évek során elmozdultak helyükről, ezért balesetveszélyesnek látszanak – hívta fel a figyelmet a legnagyobb problémára az intézményben tett látogatás után az ellenzéki képviselők nevében Márton Imre, a Fidesz helyi frakcióvezetője. Hozzátette: olyan, mintha gazdátlan lenne a könyvtár.

Azt is elmondta: tudomásuk szerint az intézmény fenntartási költségei magasak, a korszerűtlen fűtőberendezés és szigetelés miatt többe kerül az épület fűtése, mint az állomány gyarapítása. A képviselők úgy találták, higiéniás gondok is vannak, hiszen sokan nyilvános WC-nek, a hajléktalanok pedig szállásnak használják a könyvtár környékét. Endes Zsigmond képviselő pedig arról beszélt, fontos lenne a könyvtár elektronikus és informatikai rendszerének további fejlesztése, hiszen sokan járnak az intézménybe internetezni, vagy segítséget kérni a könyvtár dolgozóitól elektronikus beadványaik elkészítéséhez.

Mátó Erzsébet, a könyvtár igazgatónője erre reagálva elmondta, hogy az intézmény legnagyobb problémája jelenleg valóban a harmincéves épület, amiben a könyvtár működik. Ám megfelelő pályázati lehetőség hiányában egyelőre az önkormányzat sem tud elegendő forrást biztosítani ehhez. Hozzátette: megvalósíthatósági tanulmány és terv már készült az 1,2 milliárdos rekonstrukcióról. Az új épületben egy helyen lenne a felnőtt és gyermekkönyvtár, külön kiállítótermet is kialakítanának, és korszerű fűtőrendszer kiépítését is tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a biogázüzem Klárafalván

Klárafalva - Nem hátráltatta az ország első növényi alapú biogázüzemének építését az, hogy… Tovább olvasom