Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tíz órán át ücsörgött a csatornában

Órákon át kerestek egy otthonából elkóborolt 88 éves asszonyt a rendőrök és a határőrök Makón. Az idős nőt tegnap hajnalban találták meg egy csatornában, ahol nyakig ült a vízben. Kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. A zavart tudatállapotú nő valószínűleg családi földjükre indult – onnan pár méterre csúszott a kanálisba.
Hetven rendőr, tíz tűzoltó és négy polgárőr csatárláncban, éjjellátó berendezés és nyomkövető kutya segítségével keresett kedd estétől tegnap hajnalig egy idős makói asszonyt, aki elkóborolt otthonából. Az akció sikerrel zárult: a város határában – lakóhelyétől alig egy kilométerre –, a lelei gyűjtőcsatornában bukkantak a nyakig vízbe merült Babika nénire, aki végig eszméleténél volt, és 88 éves kora ellenére nem szenvedett komoly egészségkárosodást.

– Hajnali kettőkor érkezett a mentő az idős asszonnyal, akit azonnal felvettünk a kórház sürgősségi osztályára, ahol még mindig megfigyelés alatt áll – mondta tegnap Dehelán Aurélia, a makói kórház orvosigazgatója.

A néni rokonai délután négykor jelentették a rendőrségnek az eltűnést, egy szemtanú azonban nem messze a végleges megtalálási helytől már délután egykor látta őt, így – mivel hajnali egykor bukkantak rá – elképzelhető, hogy tíz órán át üldögélt a vízben.

– Nehéz volt a keresés, hiszen a két helyszín közötti távolság Maroslele felé nyíló ollót alkot, így hatalmas területet kellett átvizsgálnunk – mondta a kutatócsapat vezetője, Nagy Sándor rendőr főhadnagy. – A terepet először egy kisebb csapat fésülte át, majd mozgósítottuk a teljes állományt és csatárláncban, éjjellátó berendezések és kutya segítségével igyekeztünk az asszony nyomára bukkanni.

Négyszer is elhaladtak a rendőrök a csatornaszakasz mellett, ahova Babika néni becsúszott, látnia kellett a fényeket és hallania a rendőrök, határőrök hangját, de nem szólt nekik. Végül az egyik rendőr zseblámpájának fénye akadt meg a sűrű sás között üldögélő asszonyon.

Valószínűleg a család földjét keresve tévedt el, és csúszott bele a kanálisba, ahonnan nem tudott kimászni. A Makói Rendőrkapitányság az eset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak ketten ellenőrzik a kamionokat a 43-ason

A Makói Rendőrkapitányságon – amely a 43-as főútvonal Nagylaktól Klárafalváig tartó teljes… Tovább olvasom