Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Tíz százalékra várnak Makón

Az érintettek bő tíz százaléka még mindig nem csatlakozott a makói szennyvízberuházást szervező víziközmű-társulathoz, pedig a vonatkozó jogszabályok értelmében mindenki tag lesz – hangzott el a beruházás állásáról tartott városházi sajtótájékoztatón.
Az érintettek bő tíz százaléka még mindig nem csatlakozott a makói szennyvízberuházást szervező víziközmű-társulathoz, pedig a vonatkozó jogszabályok értelmében mindenki tag lesz – hangzott el a beruházás állásáról tartott városházi sajtótájékoztatón. Mint azt a polgármester, Buzás Péter elmondta, a társulat annak köszönhetően alakulhatott meg, hogy a szennyvízcsatorna-bekötéssel még nem rendelkező ingatlantulajdonosok háromnegyede már összefogott a hálózat bővítése érdekében.

Ez pedig azt jelenti, hogy a társulatnak a többiek automatikusan tagjává válnak, a szükséges lakossági önerőt pedig akár be is hajthatják rajtuk. A társulat megválasztott elnöke, Nagy Lajos azonban azt is hozzátette, hogy december 31-éig meghosszabbították a határidőt, ameddig önként, az egyes települések által meghirdetett különböző kedvezményekkel lehet csatlakozni.

A szennyvízberuházás öt közeli település – a városon kívül Apátfalva, Magyarcsanád, Maroslele és Kiszombor – területét érinti. A bruttó tizenhétmilliárdos, várhatóan jelentős uniós támogatással megvalósuló fejlesztés a térség történetének eddigi legnagyobb beruházása lesz, amelynek keretében közel százszázalékosra bővül a szennyvízcsatorna-hálózat, megteremtik a falvak összeköttetését a városi tisztítóművel, amit bővítenek és korszerűsítenek egyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszanyeri régi fényét a Korona Makón

Ha lassanként is, de visszanyeri régi fényét, hírnevét Makó legelegánsabb étterme, a Korona.… Tovább olvasom