Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Tizenkilenc megbújt törököt fogtak Nagylaknál

Nagylak - Kedd hajnalban nem sokkal fél hat előtt egy török forgalmi rendszámú tehergépjármű jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen, amelyben tizenkilenc török állampolgár volt megbújva a gyümölcsrakomány között. Lekapcsolták őket.

A Delmagyar.hu értesülése szerint a román-magyar közös ellenőrzés során a határrendészek arra lettek figyelmesek, hogy az útlevél-ellenőrzésre jelentkező hűtőkamion pótkocsijában a rakományt hűtő ventilátor nem működik, ami hosszútávon a szállítmány megromlásához vezet. A gyanút tovább fokozta, hogy a pótkocsi egyik ajtajáról hiányzott a vámzár.

Az ellenőrzés.
Az ellenőrzés.

A rendészek a tehergépjármű alapos ellenőrzése mellett döntöttek, így azt felnyitották. A betekintés során meglepődve tapasztalták, hogy a rakomány tetejére helyezett raklapokon többen fekszenek. A kamion teljes vizsgálatát követően tizenkilenc kurd nemzetiségű török állampolgár került elő, akik feltételezhetően a romániai Aradon bújtak el a tehergépjárműben. Elmondásuk szerint a jobb megélhetés reményében szerettek volna Nyugat-Európába jutni. Nem sikerült.

A megbújt személyek.
A megbújt személyek.

A török tehergépjármű vezetőjével szemben „embercsempészet" bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a román hatóságok folytatják le a büntetőeljárást, valamint a tizenkilenc török férfi ügyét idegenrendészeti eljárás keretében ugyancsak a román hatóságok vizsgálják.

A kiszállítás.
A kiszállítás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új tanévre készülnek a makói középiskolák

Makó - Kihasználják a nyári szünetet a makói középiskolák: mindenütt végeznek kisebb-nagyobb… Tovább olvasom