Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Tizenöt ország 120 eszperantistája

Makón rendezik meg idén a nemzetközi eszperantó ifjúsági találkozót. A tizenöt ország százhúsz eszperantistájának részvételével zajló tábort tegnap nyitotta meg Siket István, a város alpolgármestere és Szilvási László, a Kulturális Eszperantó Szövetség elnöke.
Dévai Gergelytől, a találkozó főszervezőjétől megtudtuk: Brazíliából, Japánból és az Egyesült Államokból is érkeztek táborlakók, akik elsősorban a város és a kistérség, illetve Szeged nevezetességeit tekintik meg a vasárnapig tartó rendezvény során – természetesen eszperantó nyelvű idegenvezetés mellett.

Makó ingyenbelépőkkel segítette a rendezvényt, ám még így is több mint hárommillió forintos költségvetéssel tudták megszervezni az eszperantisták legnagyobb magyarországi rendezvényét. Az alpolgármester elmondta: még sosem volt olyan találkozó Makón, amelyen ennyi ország állampolgára vett volna részt. A szervezet tagjai egyébként három éve a Maros partján jöttek össze egy „hosszú hétvégére", ekkor kedvelték meg Makót és környékét. A találkozó kapcsán kiderült: sokkal többen beszélik a városban ezt a mesterséges nyelvet, mint amennyiről korábban tudtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz gyermeket nevel egyedül

Tízgyermekes család lakik a makói Móricz utcában. Az édesanya, Siposné Hadvina Magdolna immár több… Tovább olvasom