Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Tizenötezren tapsoltak

Az operettfalu lakosága ismét a többszörösére nőtt – legalább 15 ezren zarándokoltak Kübekre az örökzöld melódiák és előadóik kedvéért. Csütörtöktől szombat délutánig az egész falu apraja-nagyja sürgött-forgott, Kübekháza lakói mindent megtettek a gálaest sikeréért.
A művészek virággal ékesített fiákeres kocsival érkeztek a fesztiválra Fotó: Karnok Csaba
Hol vannak már? – kérdezte izgatottan az út szélén várakozó kislány az édesanyját. Másokkal együtt arra vártak, hogy elinduljon a mazsorettek felvonulása: ez jelezte a nyolcadik operettfalu kezdetét. Szombaton este nem sokkal nyolc óra után a piros-fekete ruhás lányok már dobálták is pálcáikat – megkezdődött a falu legnagyobb várakozással övezett rendezvénye, az operettgála.

Már késő délután élénk volt a forgalom, mindenki Kübek irányába tartott. Az autókat a falu határában hagyták a vendégek, onnan a főtérig a több ezer virággal díszített kisvasúttal szállítottak mindenkit. Molnár Róbert polgármester, a műsorvezető Rózsa György és a művészek virággal ékesített fiákeres kocsival érkeztek.

– A kisvasutat már menet közben díszítettem – meséli Zsingor Éva, az operettfalu fő kellékese, egyébként a polgármesteri hivatal munkatársa. – Nagyon vártuk már ezt a napot! Igaz, el is fáradtunk, én mindössze három órát aludtam, de megérte. Mindennél többet ér nekem, ha látom az embereken mosolyt és az elégedettséget – mondja Éva, és hogy ébren tartsa magát, megiszik még egy kávét.

Három óránál nem aludt többet Molnár Róbert, a kübekházi polgármester sem, de ő még a műsor ideje alatt is talpon van: a színfalak mögött segíti a többiek munkáját. – Majd videóról megnézem az előadást – mondja. – Most az a lényeg, hogy minden rendben legyen. Imádkozom – mutat az ég felé, mert éppen feltámadt a szél, és a távolban cikáznak a villámok. – Remélem, nem mossa el az eső az estet, hiszen annyit dolgoztunk a sikeréért! – sóhajt nagyot.

A közönség tudomást sem vesz a vihar közeledtéről, jót derül Rózsa György köszöntőjén. Szóka Júlia primadonna előadásával megkezdődik a gála.

Szarka Róbert feleségével és két gyermekével Pécsről érkezett. – Szeretjük az operettet, tavaly voltunk itt először, nagyon megfogott minket, hogy egy ilyen kis település milyen színvonalas műsort tud nyújtani – mondja a családapa.

Szintén vidékről, ha nem is olyan messziről látogatott ki Kübekházára a szegedi Tóth Aranka és férje. – Ha éppen nem nyaralunk, mindig eljövünk. Bámulatos, hogy minden évben egyre szebb és jobb lesz a gála.

A polgármester nem hiába imádkozott. Csongrád megyében szinte minden településen átvonult egy-egy zápor – kivéve Kübekházát. Molnár Róbert azt mondja, idén legalább tizenötezren tapsoltak az operettfalu gálaestjén.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felébresztik Henriettát

A hírzárlat ellenére új részletek szivárogtak ki K. András vallomásából. A 15 éves makói fiú… Tovább olvasom