Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Tízéves a Makói Polgári Kör

Fodor Pál személyében új vezetője van a Makói Polgári Körnek, amelyet gyakran összekevernek a hasonló nevű jobboldali szerveződésekkel, pedig ennek tagjai nem politizálnak, ráadásul hamarabb is alakultak: éppen tíz éve.
A Makói Polgári Kört egy évtizede elsősorban azért alapították helyi vállalkozók és értelmiségiek, hogy élettel töltsék meg az akkoriban felújított Korzó Kaszinót – politikamentes, kulturális-közéleti szalont képzeltek el, amely egyben baráti társaság és találkozóhely is. A kaszinó azóta bezárt, a kör viszont működik. Összesen nyolcvan-kilencven rendezvényt szerveztek eddig.

A Makói Polgári Kört az utóbbi időben gyakran összekeverik a hasonló nevű jobboldali szerveződésekkel, pedig semmi köze hozzájuk. Egyrészt jóval hamarabb alakult, másrészt nem politizál, harmadrészt tagjai között jobb- és baloldaliak, sőt a politika iránt egyáltalán nem érdeklődők is vannak. Állandó tagsága nagyjából negyvenfős. Működését főként a helyi vállalkozások felajánlásai biztosítják. Annak idején egyébként négy ember szervezte meg, közülük pedig egészen mostanáig Varga Sándor, a makói téglagyár első embere vállalta az elnöki tisztséget. Most leköszönt – a stafétabotot egy másik alapító tag, Fodor Pál vette át tőle, akit a makóiak az egykori kolbászgyár nyugalmazott igazgatójaként ismernek elsősorban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épületdíszek az új makói naptárban

Ismét új naptárral jelentkezett a szülővárosának legszebb épületeit megörökítő makói grafikusművész,… Tovább olvasom