Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 25°C Még több cikk.

Több mint 1600 diák tanévkezdését segítik

Makó. - Kiemelten fontosnak tartjuk a makói iskolások tanévkezdés előtti támogatását. Önkormányzatunk erre a célra tavaly több mint 5 millió forintot különített el a költségvetés terhére.
Idén ez az összeg 8,5 millió forintra emelkedett – mondta Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján. Idén 1653 általános iskolás diákot támogatnak fejenként 5 ezer forint értékű beiskolázási utalvánnyal.

– A diákok 5 darab 1000 forintos címletű utalványt kapnak a tankönyvosztáskor. Ezt 4 makói papír-írószer boltban vásárolhatják le, a Csanád vezér téren, a Kossuth utcán, a Hunyadi utcán és a Szegedi utcában. Az utalványokat október 31-ig lehet beváltani – ismertette a részleteket polgármester. Az erről szóló szerződést Halmágyi Pál, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi elnöke írta alá az érintett vállalkozókkal.

Halmányi Pál kiemelte, iskolakezdéskor nagyon sok kiadásuk van a szülőknek, ezért is fogadják nagy örömmel a támogatást, ami a korábbi évekhez képest 2 ezer forinttal emelkedett. Az utalványokat, a tapasztalat szerint, szinte száz százalékban felhasználják a családok.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetőből lopott egy pitvarosi nő

Kegyeleti tárgyakat vitt el egy sírhelyről. Tovább olvasom