Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Több tanácsnok, kevesebb bizottság Makón

Az elmúlt ciklushoz képest kevesebb bizottság felállítását terjeszti a képviselő-testület elé Buzás Péter makói polgármester.
Az elmúlt ciklushoz képest kevesebb bizottság felállítását terjeszti a képviselő-testület elé Buzás Péter makói polgármester. Míg 2002 és 2006 között tizenegy bizottság készítette elő a döntéseket, most – ha a pénteki alakuló ülésen a képviselők megszavazzák – a vállalkozásfejlesztési, a lakás-, a művelődési és a sportbizottság már nem fog ülésezni a következő négy esztendőben. Ezzel szemben háromról hatra nő a tanácsnokok száma, így informatikai, sport- és külügyi poszton is ilyen tisztet betöltő képviselők dolgoznak.
A testület dönt majd az új tisztségviselők tiszteletdíjáról is, ennek maximális mértéke Makón képviselő esetében havonta bruttó 81 ezer forint, míg egy bizottsági tagságot vállaló képviselő közel 117 ezer forintos tiszteletdíjat vihet majd haza. A bizottságok külsős tagjainak illetménye legfeljebb 36 ezer 432 forint. Az albizottságok, bizottságok elnökének maximális tiszteletdíja bruttó 153 ezer 824 forint, és ugyanekkora összegre számíthatnak a tanácsnokok is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mondjanak le a tiszteletdíjról!

A makói önkormányzati képviselők közül volt, aki továbbgondolhatónak, más demagógnak nevezte az a… Tovább olvasom