Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Tőkés József ölhetett hat éve Makón

Hatévi nyomozás után, a román hatóságokkal együttműködve sikerült most azonosítani egy brutális makói gyilkosság gyanúsítottját. A férfi egyelőre még nem került rendőrkézre – valószínűleg valahol Romániában bujkál.
A gyanúsítottnak már volt dolga a rendőrséggel, miként a felvétel is tanúsítja. Tőkés Józsefet egyelőre nem sikerült elfogni. Rendőrségi fotó

A hat évvel ezelőtti emberölés óriási visszhangot váltott ki Makón, hiszen egy kifejezetten zárkózott életet élő, a szomszédok szerint csendes, rokonszenves, 69 esztendős asszony volt az áldozat. Az egyedül élő S. J.-né holttestét rokonai találták meg a gyilkosság napján, ám már csak a késő esti órákban – a tettes viszont valószínűleg még délelőtt végzett vele. Mint utóbb kiderült, az asszony valószínűleg észrevette, hogy valaki ki akarja fosztani Liget utcai házát; a fáskamrában tetten érte a rablót, ám az valamilyen tárggyal, talán baltával több ütést mért a fejére, és az asszony olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A házból készpénz és arany ékszer tűnt el.

A nyomozást nagyban nehezítette, hogy ebben az időszakban a megyében több olyan illegális munkavállaló is megfordult, aki az országhatár túloldaláról járt át dolgozni. Az utcabeliek is arra gyanakodtak azokban a napokban, hogy nem helybeli az elkövető. Lassan sikerült a lehetséges elkövetői kört annyira leszűkíteni, hogy végül egy romániai születésű személyre terelődött a gyanú, aki átmenetileg a közelben lakott. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a környezetében csak Jocó becenéven ismert, feketemunkából élő férfi a gyilkosság után távozott az országból.

Az eljárás folyamán olyan nyomokat is sikerült rögzítetni, amelyek segítségével a későbbiekben DNS-azonosításra is sor kerülhetett. A román hatóságokkal együttműködve mindezek alapján mostanra sikerült tisztázni, hogy a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel a 35 esztendős, román Tőkés József gyanúsítható megalapozottan. A férfi egyelőre még nem került rendőrkézre – feltehetőleg valahol Romániában bujkál. A bíróság nemrégiben egész Európára érvényes elfogatóparancsot adott ki ellene.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makónak török testvérvárosa lehet

A törökországi Atca önkormányzata szeretné, ha Makó testvérvárosa lehetne a település. Török… Tovább olvasom