Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Tokiói diák piros-fehér-zöld karpereccel

Makó - A cserediákprogramban egyszerűen az olcsósága miatt választotta az európai országok közül Magyarországot a japán Tamaki Hideki, mostanra viszont úgy megszerette hazánkat, hogy legszívesebben itt maradna.
A 17 éves fiatalember Makón, a Návay Lajos középiskolában tanul. A városba tavaly augusztusban érkezett, így talán nem meglepő: beszélgetés közben csak néhányszor volt szükség az angolra mint közvetítő nyelvre.

Tamaki Magyarországról korábban csak annyit tudott, hogy egyik kedvenc játékát, a bűvös kockát a magyar Rubik Ernő találta fel, no meg hogy itt született Bartók Béla és Liszt Ferenc. Nem csoda, hogy ezt számon tartja: muzsikus, 6 esztendeje trombitál. Ezt a szenvedélyét Makón sem adta fel. A magán-zeneiskola fúvószenekarában játszik – aki kíváncsi rá, hogyan, a jövő hétvégén Földeákon, illetve Apátfalván hallhatja az együttest.

Tamaki Hideki büszkén viseli a háromszínű karperecet. A szerző felvétele
Tamaki Hideki büszkén viseli a háromszínű karperecet.
A szerző felvétele

Egyébként nem zenésznek készül. Jogi tanulmányokat szeretne folytatni, a diplomáciai karrier vonzza, és úgy gondolja, ebben magyarnyelv-tudásának is hasznát fogja venni. Sok barátra tett szert Makón, és a várost is hamar szívébe zárta – azt mondja, Tokió után nagyon jó egy csöndes kisvárosban élni. Hogy rajong Magyarországért, annak szemmel látható jele is van: piros-fehér-zöld karperecet visel, amelyet egy itteni barátjától kapott ajándékba.

Olvasóink írták

  • 1. délvidéki 2012. május 16. 09:51
    „ÉLJEN,VIRÁGOZZON A JAPÁN-MAGYAR BARÁTSÁG!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy megyei vécékeringő

Csongrádon és Makón nincs nyilvános vécé, Hódmezővásárhelyen és Szentesen viszont működik, ráadásul kulturáltak a körülmények. Tovább olvasom