Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Túl gyorsan telik a makói szeméttelep

Makó - A vártnál gyorsabban telik Makó szeméttelepe, ha minden így megy tovább, öt éven belül nem marad szabad hely – hangzott el tegnap Makón, a testületi ülésen. A képviselők elfogadták a jövő évi költségvetési koncepciót.
A makói önkormányzat képviselő-testületének legutóbb módosított szervezeti és működési szabályzatát „tesztelhették" a tegnapi ülésen – az ellenzék számos alkalommal kritizálta a változtatásokat, a polgármester pedig többször is élt új, korlátozó jogával. Vita a megyei közgyűlésnek a szociális otthonokat érintő változtatásai kapcsán kerekedett. A polgármesteri többség ugyanis elutasította az intézmények befogadó kapacitását szűkítő megyei javaslatot, az ellenzéki képviselők pedig tartózkodtak. Buzás Péter polgármester szerint a jobboldaliak ezzel támogatják, hogy az idősek még többet várakozzanak a gondoskodást biztosító helyekre, az ellenzékiek szerint állásfoglalásuk nem ezt üzeni.

Mindemellett a testület elfogadta a város környezeti állapotáról és a hulladékkezelésről szóló beszámolókat. A jelenlegi prognózis szerint 4-5 éven belül már nem marad hely a depón. A cég makói vezetője, Geráné Mészáros Mária rámutatott: még mindig jelentős mennyiségű építési hulladékot helyeznek el telepükön.

A város 2008-as költségvetési tervezete kapcsán Mágori Józsefné azt mondta, a város bevételeinek növelése érdekében nem szabadna emelni a piaci helypénzeket, hiszen ezzel ellehetetlenítik az ebből élőket. Márton Imre, a fideszes képviselőcsoport vezetője úgy látta, a koncepcióban hangsúlyt kellene fektetni a felnövekvő generációk egészségnevelésére.

Döntés erősítette meg a város tulajdonában lévő közhasznú társaságok háromnegyed éves beszámolóit. A közművelődési kht. idén közel négymilliós nyereséget termelt. A városi televízió kht.-jának vezetője, Rácz Csaba elmondta: januártól több új – köztük mezőgazdasági – műsor indítását is tervezik, ám a megvalósításhoz támogatókat várnak. Több kritika is érte a város sokak szerint rosszul működő központi konyháját, valamint a gyepmesteri telepet. Mindkettőnél a munkavégzés rossz körülményeire hívták fel a figyelmet.

Olvasóink írták

  • 3. culi 2007. december 03. 15:31
    „Az a szomorú,hogy rendkívül sok hulladékot lehetne újrahasznosítani!Persze ennek előfeltétele a szelektív hulladékgyűjtés!Ideje változtatni és környezettudatosabban cselekedni.Nem kell radikális változásokban gondolkodni,de ha mindenki körülnéz a saját háztartásában, láthatja mennyi mindent lehetne még újra felhasználni a szemeteskosárból(pl.műanyag flakon,papír),és nem legyünk olyan lusták hogy ne bírjuk elvinni a különválogatott szemetet a kihelyezett gyűjtőkbe!”
  • 2. Heffalump 2007. november 30. 20:00
    „Én nem szeretem nézni, mert rohadtul zavar Buzás erőltetett ő-zése. Felváltva beszél e-vel és ö-vel, nem jól beszéli ezt a nyelvjárást. VALAKI MONDJA MEG neki végre, hogy FEJEZZE BE! Ne erőltesse, mert ez rossz! Egyébként már az átadáskor volt olyan sejtésem, hogy gyorsan megtelik. Legyen végre megoldva RENDESEN a hulladék-újrahasznosítás, mert ez így LÓSZ@R!”
  • 1. triatlonos 2007. november 29. 18:17
    „Fantasztikus élmény véginézni egy testületi ülést. Már-már azt hiszi az ember, hogy azért az épitő jellegű kritika hatásos, és az eredmény nem marad el. A levezető polgármester nyugodt, higgadt, profi - kellően magabiztos - az ellenzék álltal is elvárható módon viselkedik. Mindaddig, mig valaki azt javasolja - teljesen logikusan - hogy hivják meg a megyei fenntartású intézmények vezetőit, ill. a közgyűlés tisztségviselőit! Én nem tudom, hogy milyen ember Magyar Anna, de az biztos, hogy "vörös posztó" a polgármester szemében! Miután meghallja ezt a nevet, teljesen elveszti az önkontrollját, és vagdalódzni kezd. Itt a bizonyitás lehetősége Tisztelt Polgármester Úr! Meg kell hivni mindenkit, és nyugodtan, normálisan viselkedni, és érvekkel meggyőzni Magyar Annát, és mindenkit. Bebizonyitani, hogy a makói testületben más a stilus. De akkor meg kell győzni a Jegyzőt is, hogy a lekezelő stilus nem illik ehhez a Testülethez. Én ezt láttam, és érdeklődve várom a következő testületi ülést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig Szabó Sándoré a makói Korona

Makó - Lassan egy éve szeretne szabadulni bérlője, Szabó Sándor a makói Korona étteremtől, de nem sikerül: nincs, akinek átadhatná. Az üzemeltetés veszteségeit már alig győzi. Tovább olvasom