Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Új adóval sugároz a makói televízió

A jövő héttől új adó sugározza a makói városi televízió műsorát, ettől a szakemberek azt remélik, hogy immár az egész kistérségben kifogástalan minőségű lesz a vétel. Az adásszünetet a tévések a stúdió átalakításával, felújításával töltik.
Több mint húszmillió forintot költenek Makón arra, hogy egy új adóberendezés segítségével kiküszöböljék a helyi közszolgálati televízió elmúlt években nem egyszer jelentkező hang- és képproblémáit. A városi tévé ügyvezető igazgatója, Czibolya Kálmán lapunknak elmondta: az új berendezés beszerzésére és felszerelésére a makói önkormányzat kilencmilliót költ, a tévé 8,2 milliót nyert hozzá az Országos Rádió- és Televízió testület egyik pályázatán, a fennmaradó összeget pedig saját forrásaikból teremtik elő.

Az új adó – amit a régi helyére, a Návay Lajos téri víztorony tetejére szerelnek fel – reményeik szerint a tizenhat községet magában foglaló kistérségben is kiváló minőségű vételt tesz majd lehetővé. A beruházás keretében egyébként ugyancsak kicserélik a teljes átviteli rendszert, többek között új sugárzóantennákkal váltják fel a régieket.

A szerelési munkálatok miatt most tartó egyhetes szünetet a tévések azzal töltik, hogy egyúttal átrendezik, felújítják a stúdiót; az adásbiztonság érdekében ellenőrzik például – és ahol szükséges, kicserélik – a kábeleket. Az idén 29 milliós költségvetéssel működő, tizenegy embert foglalkoztató makói televízió adása a jövő héten, hétfőn, a megszokott rendnek megfelelően indul újra – a műsorszerkezet egyelőre nem változik. Ha ezek után is észlelnek problémákat akár a kábelen, akár az antennával érkező jel kép-, illetve hangminőségével, jelezzék náluk – kérte a nézőktől Czibolya Kálmán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utazó logopédusok Makón

Az elmúlt tanévben 352 makói és a környező falvakban lakó gyermekkel foglalkozott a logopédiai… Tovább olvasom