Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Új betegellátási rendszer Makón

A kormány stabilizációs programja miatt a makói kórháznak 50 millió 800 ezer forint veszteséggel kell számolnia, ezért augusztus elsejétől tervezett betegellátási rendszert vezetnek be.
A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, Baráth Lajos közleményt adott ki, melyben a kormány által bevezetett stabilizációs program, s az ahhoz kapcsolódó jogszabályváltozások miatti módosításokat taglalja.

A finanszírozási szabályok változása miatt az úgynevezett teljesítmény volumen ötszázalékos csökkentése az intézmény járó- és fekvőbeteg-ellátásában tizenöt százalékos csökkentést eredményez. Ennek oka, hogy a kórházat a korábbi alacsony teljesítmény miatt a jelenlegi magasabb betegszám után degressziós elszámolás sújtotta, ám ezt június elsejétől megszüntették – áll a közleményben.

A jogszabályváltozás következtében a makói kórházban 50 millió 800 ezer forintos veszteséggel kell számolni, ami az októberi, novemberi és decemberi bevételkiesést jelenti. A fenti tényeket figyelembe véve az intézmény vezetése augusztus elsejétől mind a járó-, mind a fekvőbeteg-ellátás területén tervezett, programozott betegellátási rendszert vezet be. Ez alól kivétel a sürgősségi ellátás. A változtatás elsődleges szempontja az, hogy a lakosság egészségügyi ellátása nem szenvedhet csorbát. Ennek ellenére bekövetkezhet az, hogy meghosszabbodik az úgynevezett nem sürgősségi esetek előjegyzési ideje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felébresztik Henriettát

A hírzárlat ellenére új részletek szivárogtak ki K. András vallomásából. A 15 éves makói fiú… Tovább olvasom