Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Új bölcsőde és bicikliutak Makón

Makó - 84 millió forintból – 90 százalékos uniós támogatással – bicikliút épülhet a Szép, a Királyhegyesi és a Megyeház utcán – jelentették be kedden a városházán.
A beruházás ez év végéig készül el. Hamarabb, várhatóan április végéig épül meg az az aszfaltcsík, amely az Aradi utcán vezet, a Wekerle utcai kereszteződéstől a FÉG telephelyéig. Ez összesen 64 millió forintba kerül, és a gazdasági minisztérium ad hozzá támogatást.

– Épülhet az új bölcsőde Makón, a Búza utcában: az uniós felügyeletet ellátó VÁTI Kht. kedden megkötötte a támogatási szerződést a város önkormányzatával. Az új, 4 csoport számára készülő intézményt Makovecz Imre tervezte, a katolikus templom mellett fog állni. A két másik bölcsőde már 140 százalékos kihasználtsággal működik. Buzás Péter polgármester és Kiss Imréné újvárosi képviselő arról beszélt, hogy a testület azokra a fiatal családosokra is gondolt, amikor az új ház megépítését elhatározta, akik majd a közeli ipari övezetbe járnak dolgozni. Az Unió összesen 200 millió forintot adott a beruházásra, az önkormányzat 20 milliós önerőt biztosít.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. zolcsi44 2010. február 23. 18:32
  „Minden Buzásra leadott szavazat mélyiti a város polgárainak sirját. Ez neked is köszönhető mszp2009.”
 • 35. maggyarok 2010. február 21. 13:45
  „Mit akar itt a Fidesz?! Mely termelő hisz a Fidesz emberének, akkor inkább már a Jobbik, vagy Buzás Péter, szánalmas ez az egész nap ülök a gép előtt és kíváncsi vagyok mit írnak a Fideszről, tuti nem fog nyerni:)Hajrá Jobbik, rosszabb esetben Mszp, de ne Fidesz!”
 • 34. mszp2009 2010. február 21. 11:58
  „"mar_ci " Buzás Péter azért pakol mert várja az új bútorokat irodájába! A következő négy évet nem töltheti a tizenéves elöregedett bútorokban, egyébként marad ő a polgármester, tegnap legalább 10 személy mondta inkább a Jobbikra szavaz mint a Fideszre!:) Buzás tuti nyerő, nektek meg sok sikert a választásokhoz, a második hely se rossz nektek, Buzás Péternek pedig kitartást és jó egészséget kívánunk! Üdv:Laci”
 • 33. mar_ci 2010. február 21. 11:05
  „29. mszmp2009
  Biztatod magad, mint az egér a macska szájában. Tulajdonképpen nem is tehetsz mást. Tényleg rossz világ jön rád. Nem feledjük a kritika nélküli gombnyomogatásodat.
  Buzás meg már pakol a szobájában. A parlament pénztárában felveszi az utolsó járandóságait. Kell az a néhány millió, amit ezért a néhány napos semmiért kapnak. No meg majd a végkielégítése.
  Jut eszembe Laci! Emlékszel még mit mondott a helyi ipar segítéséről 2006-ban? Nos 2006-hoz képest 2007-ben 30 %-kal, majd 2008-ban 40 %-kal növeltétek az építményadót Makón. Kössz a segítséget! Ebből nem kérünk! A fürdő veszteségei miatt majd rátennétek erre is.
  Ezt már nem fogjátok megélni!
  Rutinból vagytok korruptak. " ... le van osztva" Ez azt jelenti, hogy le van fizetve a szavazó? Vagy azt jelenti, hogy van kidolgozott technika a szavazatok átírására, megmásítására? Merthogy az emberek nem fognak titeket megszavazni, az biztos!
  A neved is jelzi: 2009. Eddig tartott. Ez már az agónia számotokra.”
 • 32. strigula 2010. február 21. 09:30
  „Eltértünk a lényegtől. Már megint a politika van témán!
  A lényeg részemről: ha lesz -van kerékpárút a közútról tiltsák ki a bicikliseket és ellenőrizék a betartást. Az Árpád utcára tudtak csak kirakni az új kerékpárút mentén kerékpárral behajtani tilos táblát?! Ha követelőzni tudnak kerépárosként (kerékpársáv,egyirányú utcába szembe behajtani) akkor tartsák be a rájuk érvényes szabályokat.”
 • 31. sunyifigyelő 2010. február 21. 08:40
  „Levél az Úrhoz!

  Mennyei Atyám!

  Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont,

  kedvenc színészemet, Patrick Swayzet,

  kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és

  kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted,

  szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusaim: Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc.és az egész Mszp testület!!!!!

  És már január vége van!!!”
 • 30. magyar36 2010. február 20. 19:14
  „mszp2009
  "nem változik itt semmi a lapok már levannak osztva", csak nehogy pofára essél! Beszélgess egy kicsit a makói emberekkel, az utcán, a boltokban, és egyéb helyeken, meg fogsz döbbenni!
  Csendben jegyezném meg: le vannak osztva Így helyes!:)))))”
 • 29. mszp2009 2010. február 20. 18:38
  „"mar_ci" próbálkozni a kutya szokott!:) Buzás Péter meg győzni fog, hisz egy értelmes jelölt sincs ellene!:)Még nem született meg, az is kérdéses ha Buzással történne valami honnan lenne polgármesterünk, de ne aggódj a hitel végett, mi se tesszük ,még egy két évtizedig azért marad Buzás a polgármester, sok sikert és kitartást kívánunk munkájához!Majd meglátod mar_ci nem változik itt semmi a lapok már levannak osztva, de azért te még ringathatod mgad álomvilágodban!:)”
 • 28. mar_ci 2010. február 20. 17:28
  „27. Mszp2009
  Azért mi teszünk egy kísérletet.
  Minden ilyen hozzászólásoddal alkalmat adsz arra, hogy rúgjunk még egyet belé és beléd.
  Ez az ember egy középszintű zsarnok. Számítógépet akkor látott, amikor felvette a parlamentben kapott laptopot. Jó lesz az valamire. Mivel a konyhaasztal úgyis billeg, a lába alá tették.
  Azután ott van a soknyelvűsége. Beszél magyarul, meg szögediesül. Gyakoriságban inkább az utóbbi. A többi nyelv használatakor értelmesen néz a partnerre, egy szót sem értve abból, amit mondanak neki.
  Jogásznak sem utolsó. Én rá nem bíznék egy földátírást sem.
  A műszaki ismeretei kiválóak. Tudja, hogy ha a téglákat egymásra rakják, az fal, ha egymás mellé, az járda. Továbbiakban szakértőket vesz igénybe. Köztudott, hogy azokból viszont csak az ország legjobbjait. Pl.. Makovecz, Vörös Imre
  A közgazdaságból is ragadt rá valami. Tudja, hogy van adó, meg még több adó és a legmagasabb adószinttel lehet a legtöbb adót bevenni. Az árfolyamkockázatról már nem sokat hallott, így sikerült felvenni svájci frankban 2,5 milliárd hitelt. A döntéskori törlesztés és a nem sokára induló törlesztés közötti különbséget gondosan elhallgatják. Nem baj, ezt is elővesszük a választás után.
  A tudományos publikációi és elismerései nem férnek fel egy lapra. Sajnos csak a címe készült el az elsőnek.
  Amit mindenki elismer, az a sportos kiállása.
  Most, hogy átvettük az érdemeit, értem ezt a határtalan rajongást.”
 • 27. mszp2009 2010. február 20. 15:39
  „Még jó hogy a nyugdíjasok 90% ban az mszp re adták le a kopogtató cédulákat!:)Ez már tény hogy Buzás lesz a polgármester, mindene megvan hozzá, befolyása , pénze, szavazótábora, kár itt erőlködni bárkinek,szánalmasak vagytok nem tudjátok elfogadni Buzás Péter győzelmét!:)”
 • 26. mar_ci 2010. február 20. 10:49
  „Lacikám, Mszp2009!
  Most egyetértünk! "Ez olyan biztos, mint ahogy Makón átfolyik a Maros!" Látod ebben igazad van, mert Makón a Maros nem folyik át. Budapesten a Duna átfolyik. A Maros Makó mellett folyik el. Vagy áprilisig Buzás azt is eltereli az évezredes fejlesztések keretein belül a Vásárhelyi utcára?
  Ennél lényegesen kisebb dolgokat sem tudott megoldani évtizedeken keresztül. Mondjuk az ipari park ügyét, a csatornázást, az elkerülő utat. A törökök úgy átverték, ahogy kell. A feldolgozó üzem építése leállt. A beszállítók nincsenek kifizetve, a hitelt nyújtó pénzintézetek - és ezek a kistérségi szövetkezetek -futhatnak a pénzük után. Mindezt a Buzás hathatós rábeszélésére, közreműködésével. Gratulálunk ehhez is.
  Persze magad se hagyd ki a felelősök sorából. Ahhoz, hogy ezt a városrombolást meg tudja csinálni, kellett a testület bal oldalának gombnyomogatása. Köztük a te feltétlen hűséged és kritikátlanságod. Köztük a nem Mszp-s megvásárolt képviselőké is.
  A nyugdíjasok szavazataira meg ne számítsatok. Ők már régen nem megvehetők néhány kézfogással. Hazamenve a rendezvényeitekről hamar rájön, hogy a nyugdíja kiszámításánál már kevesebbet kapott, mint ahogy kapott volna a régi rendszer szerint. Rájön, hogy a 13. havi nyugdíja sem jön, rájön, hogy a távfűtési számlát nem tudja kifizetni. A boltban meg csak csontot tud venni, húst nem. Rájön, hogy a gyermekei, unokái már nem tudtak megélni a városban és elköltöztek. De látogatni sem tudják annyit, mint előzőleg, mert nekik sincs munkájuk. Egyszóval rájött, hogy átverték.
  Azt is látja, hogy csalódnia kellett abban az emberben, aki a saját vagyonát oly hatékonyan gyarapította, de a városát hagyta tovább süllyedni. Hazudott, amikor ahhoz kérte a nyugdíjasok szavazatát, hogy mindkét voksot megszerezve hatékonyabb lesz.
  Elszámoltatás meg lesz! Rajtatok kívül minden politikai erő ezt követeli.”
 • 25. magyar36 2010. február 20. 10:17
  „mszp 2009
  "Makón átfolyik a Maros" igen és a Korona elött van a kikötő!:)))))
  Ennyit rólad és a pártodról!”
 • 24. mszp2009 2010. február 19. 17:06
  „"mar_ci" , mit vizsgálnak, mikor Buzás Péter marad a polgármester:) Ez olyan biztos mint ahogy Makón átfolyik a Maros!:) Sok sikert és kitartást kívánunk neki párttársai a következőnégy évben is, úgy mint képvislő és mint polgármester is! Hajrá Buzás Péter Hajrá Mszp. Éljenek a nyugdíjasok sokáig!”
 • 23. mar_ci 2010. február 19. 15:41
  „22. Valószinűleg nem csináltál még pályázatot. Tudod a pályázathoz tervekre van szükség. Tehát Makoveczet felkérik -nyilván nyilvános versenytárgyaláson - a tervek elkészítésére. Azután pályáznak. Azután bejelentik, hogy épülni fog az óvoda, majd azt követően tönkremegy a Makóna stúdió.
  Ez a terv már régen készen van, mint ahogy a buszmegálló, a könyvtár és még ki tudja milyen tervek is elkészültek.
  Remélem, hogy ezt a törvényellenes összejátszást Makovecz és Buzás között a következő polgármester ki fogja vizsgáltatni. Persze abban is biztos vagyok, hogy a vizsgálódás ugyanolyan lavinát indít el, mint a BKV letartóztatások. Mennyi sok mocskos titkot fogunk megtudni!
  Ezért kell a mentelmi jog. Ezért kell a hatalom.”
 • 22. egyszerűvállalkozó 2010. február 18. 21:27
  „Mintha azt olvastam volna ebben a kiváló újságban, hogy Makóóóvec bezárta az irodáját.Akkor fusiban csinálja?”
 • 21. zolcsi44 2010. február 18. 12:31
  „Már napok óta feszülr , ideges voltam, nem tudtam miért? végre olvasom, hogy az ovodát Makovecz tervei alapján fogják felépiteni. Végre megnyugodtam. Ez már döfi. A sumák megy tovább. Ezek semmiből nem okulnak.Vajjon mikor jön a végitélet???? amit a nép hajt végre!!!!.”
 • 20. sunyifigyelő 2010. február 18. 12:16
  „"zolibá" nem ítélték el, szeszpancsolásért, a seggét se szagulták meg, ez tuti, rosszul vagy informálva!”
 • 19. zolibá 2010. február 18. 09:39
  „Sunyifigyelő! Nagyon el vagy tájolva. Amíg Buzás olyan szórólappal kampányol, melyen együtt szerepel azzal a képviselővel akit szeszpancsolásért elitéltek, akkor komolytalan az a beírásod, hogy "szorulnak a tolvaj politikusok".
  Valahol igaza van az MSZP-t rajongó olvasónak. Ha mással nem, legalább azzal lehet villogni egy szórólapon, hogy kiállhattak a szesztestvér-bűntársak az épülő M43-asra. Bezzeg a többi önjelölt miért csak az ígéretekkel kampányol? Nem komolytalan tett 20 évvel a majdnem rendszerváltás után?”
 • 18. richifater 2010. február 17. 17:17
  „Buzás a koldús makai népnek lesz a királya.”
 • 17. sunyifigyelő 2010. február 17. 15:33
  „Komolyan mondom: jó dolog ez hogy végre szorulnak a tolvaj politikusok.:)

  Remélem a rendőrség és az ügyészség május után is ilyen kérlelhetetlen lesz!:) Tudom, hogy nekünk adófizetőknek nagyon sokban fáj ez az egész, de kezd k***a jó lenni a műsor :))))”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak Makón tűznek gombot

Megyeszerte kuriózum, hogy a makói József Attila Gimnázium végzős diákjaira nem szalagot, hanem gombot tűznek. Tovább olvasom