Délmagyar logó

2019. 07. 20. szombat - Illés 17°C | 29°C Még több cikk.

Új csarnokokat avatott a makói Váll-Ker

Makó - Két új gyártócsarnokot, valamint egy főként irodáknak otthont adó szociális épületet avatott fel tegnap újvárosi telephelyén a szerte Európában ismert makói Váll-Ker Kft. A cégnek idén 30 ezer kandallóra van megrendelése.
168 millió forintból, 58 milliós állami támogatással épült fel – egyébként makói vállalkozócsapat munkájával – az a két üzemcsarnok, illetve a hozzá tartozó kétszintes szociális épületegyüttes, amelyet tegnap avatott fel a Váll-Ker Kft. Újvároson. A társaság nem először pályázik sikeresen: az elmúlt 7 évben összesen 387 milliót költöttek fejlesztésre, amiből 170 milliót ily módon nyertek el – nemcsak a telephely bővítésére, hanem a kandallók gyártásához nélkülözhetetlen korszerű berendezések vásárlására is. Az avatáson a társaság első embere, Tóth István büszkén mondta el: az egész megyében nekik vannak a legmodernebb gépeik – másként nem is tudnának megfelelni a nyugati piacon elvárt minőségnek.

Az ünnepségen Mágori Józsefné parlamenti képviselő Czomba Sándor államtitkár levelét olvasta fel, aki nem tudott eljönni. Azt írta: a makóiak büszkék lehetnek arra, hogy van olyan vállalkozás a városban, amely a válság közepette is fejlődik. Makó polgármestere, Buzás Péter ehhez azt is hozzátette: a Váll-Ker évről évre megrendezett grillfesztiváljával a város kulturális életéhez is hozzájárul.

A két évtizede alapított Váll-Ker Makó legnagyobb létszámú helyi tulajdonban lévő vállalkozása. Jelenleg 320 főt foglalkoztat, de beszállítóként a térségből további közel 100 ember dolgozik a cégnek. Tóth István azt mondta, idén 30 ezer kandallóra van megrendelésük, ami azt jelenti, hogy 4 és fél millió alkatrészt kell megmozgatniuk. Angliába, Dániába és Németországba szállítanak rendszeresen, összesen 7 üzleti partnerük van. Tervük az, hogy a teljes gyártókapacitást áttelepítik a Návay térről az újvárosi vasútállomás melletti telepre. Ehhez eddig 5 új csarnokot építettek, és további 5 felépítésére lesz szükség – ebből kettőt jövőre szeretnének átadni.

Olvasóink írták

 • 6. Ne! 2013. január 14. 10:09
  „Hajrá!!! Végre nem csőd, meg gyilkosság, meg rablás, meg börtönbüntetés, meg a nyomorunk! Végre előre jutás, siker, munka, boldogulás! :) :) További sok sikert mindenkinek, aki megérdemli!”
 • 5. Makoiner 2012. március 02. 23:41
  „Mai kor ,,aranyemberei" azok a vállalkozók, akik másoknak is munkát, jövedelmet tudnak biztosítani. Nagy dolog ez! Folyamatosan versenyképesnek kell lenni a piacon, kedvezőtlen gazdasági körülmények között is meg kell felelni a törvényeknek, szabályzóknak, működtetni, finanszírozni kell a céget, megfelelő munkakörülményeket kell biztosítani, ... Millió ,,apró" kihívás, aminek nap- mint-nap meg kell felelni.
  Szerencsére több ilyen ,,aranyember" is van Makón. Közülük is kiemelkedő a Váll-Ker, illetve Tóth István és társai. Már két évtizede, hogy emberek százainak folyamatosan munkát ad. Látszik, hogy a cég nem egy ,,fellángolás", nem egy alkalmi ,,pénzügyi befektetés", hanem egy minden akadályt leküzdeni akaró, hosszútávra gondolkodó, a hasznot mindig is fejlődésre, fejlesztésre visszaforgató vállalkozás.
  Azt kívánhatjuk, hogy ezek a most átadott létesítmények és új technológiai berendezések ,,hozzák" a tervezett eredményt és minél előbb térüljenek meg!”
 • 4. barátfüle 2012. március 02. 16:19
  „- egyébként makói vállalkozócsapat munkájával -
  Imre! Tényleg megért volna egy sorral többet, ha megemlíted a makói vállalkozókat és a tervezőt. Talán ők is ott lehettek volna a megnyitón.
  Akiket ismerek az a Hős Imre a szerkezetépítésben, a tervező Kávási Mihály építésztervekben, Gyuricsek Tibor statikában, Kőszegi László épületgépészetben, Csertus Sándor elektromos tervekben jeleskedett. Elnézést, de a többit nem tudom.
  Polgármester úr! Ez mind makói!!!”
 • 3. papika56 2012. március 02. 15:54
  „A másik 2 kommentem HOL VAN ??????????????”
 • 2. papika56 2012. március 02. 11:15
  „Tóth I. . a legbecsületesebb ember akit ismerek ! már min. 40 éve !
  Kellene még Makóra pár ilyen jól működő cég ! a fiatalok nem is mennének sehova el !
  Jóóóó munkát, jóóóó egészséget kívánok minden ott dolgozó embernek !
  Sok --sok ilyen munkahelyet ! GRATULA !!!!”
 • 1. Kurailaci 2012. március 02. 07:40
  „További sok sikert.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánc és zene – határok nélkül

Egy éven át szerveztek az Unió támogatásával kulturális programokat a Maros-parti város határ menti térségében makói, nagyszentmiklósi és zsombolyai csoportok, intézmények részvételével. Tovább olvasom