Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Új helyi autóbuszjárat indult Makón

Újabb helyi buszjárattal gazdagodott a Tisza Volán makói kínálata: tegnap reggel 9-kor útjára indult az első, 2-es jelzésű „Tesco-járat". Az utazás nem ingyenes: menetjeggyel és bérlettel vehető igénybe, az áruházlánc is hozzájárul a költségekhez.
Szerdán este még egy ellenőrző körútra indult a makói buszállomás vezetője: körbejárták az új helyi járat útvonalát, és kifüggesztették a 2-es busz menetrendjét. Más, megyei városokhoz hasonlóan Makó új járata a legnagyobb hipermarkethez viszi az utasokat. Ez nagy segítség az itt élőknek, hiszen a múlt szerdán megnyílt áruházból sokan jókora pakkokkal kénytelenek megtenni az üzlet és az otthonuk közötti távolságot.

– Először az áruházlánc keresett meg bennünket, amire a Volán több járattervezetet is összeállított. Ezek közül a Tesco választotta ki a szerinte legmegfelelőbbet, a busz ez alapján a belvárost és az újvárosi utcákat járja végig – mondta Szirbik Csaba, a Tisza Volán Rt. makói területi igazgatója. – Terveink szerint a nyitás napján indult volna a busz is, de az első héten akkora volt a forgalom a Tesco parkolójában, hogy várnunk kellett egy hetet. Ez Makó legsűrűbben induló helyi járata, hiszen míg a 3-as és a 7-es naponta kétszer, az 5-ös pedig oda-vissza összesen nyolcszor indul, a 2-es tizenkétszer indul el minden munkanapon – hatszor az autóbusz-állomásról, hatszor pedig az áruháztól. Ez, ugye jelentős többletköltséget jelent, de ehhez a Tesco is hozzájárul.

A kirendeltségvezető ennek kapcsán kiemelte: a 2-es nem lesz ingyenes járat, de a városban „lábra kelt" pletykákkal ellentétben ez nem jelenti azt, hogy az önkormányzat által támogatott, ingyenes járatot leállítanák, vagy csak korlátoznák. A Tesco-buszra is ugyanolyan menetjegy és bérlet lesz érvényes, mint a másik két helyi járatra.

A 2-es busz menetrendjét természetesen a munkaidőhöz igazították. Az első reggel 9-kor indul, majd kétóránként, viszont este öt után hatkor is kigördül egy tescós járat – ez este 7-kor indul vissza az áruháztól. Jókora kört tesz a városban, hiszen első megállója a Galamb József szakközépiskolánál van, majd a kórház, az Almási, a Holló, a Sírkert és a Vásárhelyi utca megállóinak érintésével a Hosszú utcára fordul, ez után a Gyóni, a Megyeri és a Királyhegyesi utcánál áll meg, végállomása természetesen a Tesco. A menetidő 20 perc, és a járat a szabadnapokon, munkaszüneti napokon is közlekedik. Az áruházhoz az autóbusz-állomásról a csanádpalotai, a királyhegyesi és az apátfalvi helyközi járatokkal is el lehet jutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmérgezés áldozata lett egy makói férfi

Füstmérgezés miatt meghalt egy 53 éves makói férfi kedden este. A házban az ágynemű gyulladt meg; a… Tovább olvasom