Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Új hibabejelentési lehetőség Makón

Mivel a makói önkormányzat átalánydíjként fizet az áramszolgáltatónak a közvilágításért, ennek összegét pedig a százszázalékos működést feltételezve kalkulálják, egyéb szempontok mellett az anyagiak miatt is fontos a városnak, hogy éjszaka minden izzó világítson az utcákon.
Mivel a makói önkormányzat átalánydíjként fizet az áramszolgáltatónak a közvilágításért, ennek összegét pedig a százszázalékos működést feltételezve kalkulálják, egyéb szempontok mellett az anyagiak miatt is fontos a városnak, hogy éjszaka minden izzó világítson az utcákon. A polgármesteri hivatal és az áramszolgáltató szakemberei ezt ellenőrzik is rendszeresen, ám a lakossági hibabejelentéseket is fogadják írásban vagy telefonon a városházán. Mostantól ezt a makóiak egy új módon is megtehetik: a város honlapján, a www.mako.hu oldalon a nyitólap jobb oldalán található közvilágítási hibabejelentő link révén, amelyre kattintva egy kitöltendő adatlapot talál az érdeklődő.

Makón egyébként három évvel ezelőtt fejeződött be a közvilágítás korszerűsítése, amellyel közel ötvenszázalékos megtakarítást sikerült elérni úgy, hogy közben új lámpatesteket is felszereltek – jelenleg összesen 3969 van belőlük. A közvilágítás éves szinten negyvenmillió forintba kerül a városnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a vámvitáról

A magyar és a román hatóságok képviselői, valamint fuvarozó vállalkozók találkoztak tegnap… Tovább olvasom