Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Új sebességmérő a 43-as főútvonalon

Makó - Már két sebességmérő igyekszik lassításra késztetni az autósokat a 43-as főútvonalon. Az újabb, hárommillió forint értékű műszert az Országos Rendőr-főkapitányság adta át a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányságnak.
Állványra és autóba is szerelhető, hatótávolsága 1400 méter, mind a közeledő, mind a távolodó járművek bemérésére alkalmas és nem csak méri, de rögzíti is a gyorshajtásokat – ezt tudja az a hárommillió forintos értéket képviselő lézeres sebességmérő, amit a megyei rendőr-főkapitányság állított csatasorba a 43-as főútvonalon.

A berendezést annak érdekében vetik be, hogy csökkenjen a komoly baleseti kockázati tényezőnek tartott gyorshajtások száma. A fámalézer használatára három rendőrt képeztek ki az apátfalvi, a kiszombori és a pitvarosi rendőrörsről, akik felváltva, a főútvonal különböző szakaszain fogják használni a műszert minden nap, virradattól sötétedésig.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 10. Hisztéria 2007. december 14. 16:59
  „Mi az a Makó? Megint valami TANYA?”
 • 9. Németh Pál 2007. december 02. 21:33
  „Kedves Olvasók!

  Az új műszer valóban csak nappal tud mérni. De az éjjelire be lesz adva egy pályázat, s remélem az jövőre meg is érkezik.

  Mi itt nem csak Makóról beszélünk, hanem ,,Makó és Kistérsége", azaz Klárafalvától a határig.

  A legnagyobb gond az éjjeli sebesség túllépés, amikor az emberek aludni szeretnének.

  Ezek az intézkedések addig célozzák enyhíteni az M43-as melletti zajszintet, amíg az új elkerülő autópálya 2010-ig elkészül.

  S csak ügy mellékesen a szegedi szenvedők is profitálnak a mostani és a jövőre bevetendő éjjeli mérőműszerből, hiszen ezek a megyei rendőrségen lesznek bevetve.

  Remélem azonban, hogy büntetésbehajtás jogi része is addig elkészül.

  Azon kívül csak gondoljanak a makói Önkormányzat 2007-11-08.-i ülésére, ahol a 19. napirendi pontban el lett fogadva a ,,Felterjesztés" az igazságügyi miniszterhez a jogi alapok elkészítésére, miszerint a kamionok tachográfját a határon ellenőriznék (a www.mako.hu / Önkormányzat alatt ez elolvasható). Ez is egy ,,tuti" dolog lenne. Szóval ez is folyamatban van.

  A legtöbb (hatásos)intézkedést jövőre várom......

  Üdvözlettel”
 • 8. Sz.M. 2007. november 27. 17:28
  „Kell a sebességmérő radar, ez kétségtelen! De legjobban egy új út kellene! A város fejlődését pedig sajnos nem a vásárolt radar minősége határozza meg! A településen belül már alig van esély a gyorshajtásra, szinte mozdulni sem lehet! A környező falvakat meg egyszerűen széttapossák! A főtérről meg annyit, hogy ez egy kirakat! Munka kellene, mert ha gazdagok a polgárok, akkor nem kellene pályázati pénzekből főteret építeni! Mert az adóforintokból telne másra is,nem csak a kirakatra!”
 • 7. greencat 2007. november 24. 00:40
  „Na de triatlonos!! Hivatalos neve annak a város résznek pontosan Honvéd! Mi ebben a nem jó?? A térképen is Honvéd néven van feltüntetve, ugyan úgy mint Gerizdes v. Újváros v. Lesi v. Vertán telep, Táncsics telep stb.
  xuxu nem írt semmi olyat, ami nem valós!”
 • 6. triatlonos 2007. november 23. 21:41
  „Tisztelt XUXU!
  Abban valóban egyetértünk, hogy a főtér csodálatos, és a város szépen fejlődik. Arról szeretném tájékoztatni, hogy az a városrész, amit emlit, szeretné bemutatni annak a - most a neve nem ugrik be - valakinek,nem is létezik. Vagyis létezik, de nem úgy hivják, hanem az új neve: A Hosszú útcától északra fekvő terület! Ugyanaz, de igy sokkal szebben hangzik! Kérem, hogy sziveskedjen ezt tudomásul venni, és az ismerőseinek tudatositani!”
 • 5. xuxu 2007. november 23. 15:47
  „ígéretek,ígeretek....akármilyen felsőbb vezető ellátogat makóra nem a hű de gyünyürű és csodálatos főteret kell mutogatni.az csak egy álarc.és azt mondják hogy a város szépen fejlődik,azt megnézném hogy mit mondana gyurcsány, ha télvíz idején kiraknák honvéd közepén.biztos megváltozna a véleménye erről a szépen fejlődő városról”
 • 4. Stevvve 2007. november 23. 11:52
  „"a főútvonal különböző szakaszain fogják használni a műszert minden nap, virradattól sötétedésig"

  Gratulálok. Ezek szerint sikerült beszerezni 1 műszert, amivel VILÁGOSBAN lehet mérni. Ez télen kb. 6 órától 16.30-ig tart. Szuper.
  Már csak az a probléma hogy ettől eltérő időpontokban is közlekednek a 43-ason, sőt azt is elárulom, hogy éjjel is rengetegen vannak az úton.
  Megfigyelésem szerint a késő este-éjjel közlekedők 99,9 százaléka nem tartja be Deszekn az 50-et. Általában 70-90-nel tolják neki (KAMIONOK IS !!!!!!!!!!!!!!!!!! ), a személyautók ca. 5-8 %-a pedig 100 fölött nyomja.
  A házunk előtt ment már autó ca. 150-nel is.
  ENNYI.”
 • 3. laci 2007. november 23. 08:17
  „Nem csupán trafi kellene, hanem autópálya...továbbá a nagyfejeket egésznap a 43-as úton kényszeríteném a vezetésre”
 • 2. laci 2007. november 22. 20:33
  „A gyorshajtoktol nem a jogositvanyt kene bevoni, hanem kocsijukat el kobozni es a vastelepen a presbe nyomni .”
 • 1. Imre 2007. november 22. 18:18
  „Nagyon örülök a telepitett müszernek !
  Az emberi fejekben kellene rendet tenni. A gázpedált a féltégla is tudja nyomni ehhez nem kell ész.A közlekedési szabályok betartásához ész is kellene.
  egy gjű oktató !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros pont: felújított kerékpárút Makón

Bő egy hónapja írtuk meg, hogy veszélyessé vált Makón, az Aradi utca végén lévő kerékpárút egy… Tovább olvasom