Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Új tanévet nyitott az új püspök Makón

Szeged után Makóra vezetett Kiss-Rigó László püspök első hivatalos útja. A Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium tanévnyitó miséjét ő celebrálta.
Fotó: Makói VTV/DV
Ünnepi szentmise keretében nyitotta meg a 2006/2007-es tanévet a makói Szent István-iskola és gimnázium diákjaival, tanáraival közösen Kiss-Rigó László, az egyházmegye új püspöke.

„Bár az egyházmegyének több oktatási intézménye is van, azért vállaltam el elsőként a makói egyházi iskolában a tanévmegnyitót, mert legelőször ide hívtak meg" – mondta mosolyogva a főpásztor. Hozzátette: katolikus püspökként kötelességének érzi mind a hat egyházmegyei iskola működésének segítését. Szentbeszédében hangsúlyozta: ez az első két tanítási óra, amin a diákok részt vesznek, ám a tankönyv itt az élet tankönyve, a Biblia.

A misét követően a teljesen megújult homlokzatú iskolaépület előtt került sor a tanévnyitó rendezvényre. Héjja Margit Aliz, az iskola igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a munkálatok során végre újra a helyére került a második világháború után elmozdított kereszt – reméli, hamarosan a fejekben és a szívekben is helyre kerül minden. A felújítási munkálatok felelőse, Földi Mihály azt mondta: valóságos csoda, hogy az utóbbi éveken nem történt baleset az épületben, hiszen azt több mint hetven éve nem újították fel. A munkálatok során érdekességre is bukkantak: az iskola neve körül a falban golyónyomokra leltek, ami jelzi: annak idején így próbálták eltávolítani az intézmény címerét. Az épületet Gordos Ferdinánd esperesplébános szentelte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita Apátfalván a tanévkezdési támogatásról

Törvényesen, de nem igazságosan döntött az apátfalvi önkormányzat, amikor a legszegényebb iskolás… Tovább olvasom