Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Új vezetők nélkül a makói és szentesi kórház

Csongrád megye - Ahogyan júliusban a főigazgatói, most a gazdasági igazgatói pályázatot is érvénytelennek nyilvánította a GYEMSZI a makói és a szentesi kórházban. A főigazgatói új pályázatokat szerdáig kell benyújtani, a gazdasági vezetőknek egyelőre nincs új kiírás.
Az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények vezetői álláshelyeire márciusban írt ki pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet. A kórházigazgatói posztokról júliusban született döntés: 35-ből 23 fekvőbeteg-intézmény vezetői posztjára találtak megfelelő embert. Ők augusztus 3-án vehették át kinevezési okiratukat. A gazdasági igazgatói állásokról a napokban tették közzé a megszületett döntést: húsz hazai kórházban neveznek ki szeptember elsejével új szakembert. A többi helyen a pályázat eredménytelenül zárult, ezeket a helyeket 30 napon belül újra meghirdetik.

Találgatás

Annak okáról, hogy a gazdasági igazgatói pályázatokat a főigazgatóihoz hasonlóan érvénytelenítették mindkét intézménynél, elhangozott olyan találgatás, miszerint ez valószínűleg azért van, mert az új főigazgató véleményét is kikérik majd a döntés előtt. Ennek azonban némiképp ellentmond, hogy a törökbálinti tüdőgyógyintézetben, a monori szakorvosi rendelőintézetben és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban például van új gazdasági igazgató, pedig ezekben az intézményekben még szintén nem találták meg az új kórházigazgatókat. 

 
A gazdasági igazgatói állásokkal kapcsolatosan Csongrád megyében megismétlődött, ami a főigazgatói kiírások esetében: Deszken, a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházában eredményesnek nyilvánították a pályázatot. Ott Bálint Beatrix ismételten kinevezett főigazgató mellett a gazdasági vezető Juhászné Rácz Zita – korábban is ő töltötte be ezt a posztot. A makói és a szentesi kórházban azonban eredménytelen lett a pályázat, amelyet 30 napon belül ismét kiírnak. Ebben a két intézményben még a főigazgatói pályázat is folyik, jövő hét szerda a beadási határidő.
Baráth Lajos, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház- Rendelőintézet vezetője elmondta: egyelőre még nem adta be pályázatát újra a főigazgatói posztra, de valószínűleg az utolsó pillanatban ezt megteszi.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban szintén nincs új gazdasági igazgató. Igaz, a kórházvezetés által egyedül ismert aspiráns, a posztot jelenleg betöltő Szigetiné Koszár Anna jelenleg szülési szabadságon van, így biztos, hogy megválasztása esetén sem tudta volna még hónapokig ellátni ezt a feladatot. Elképzelhető, hogy a pályázat érvénytelenítésének ez volt az oka. A főigazgatói posztra egyedül a mostani vezető, Várkonyi Katalin pályázott – eredménytelenül. Arról, hogy újra beadja-e pályázatát, nem tudtuk megkérdezni, mivel külföldön tartózkodik.

Olvasóink írták

  • 2. makovaros 2012. augusztus 27. 16:42
    „1. jaja Fideszes nagykutyák nem választanak ellenzéki igazgatótg”
  • 1. Egyolvasó 2012. augusztus 27. 11:35
    „Pártkatonák előnyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt makói alpolgármester is bejelentkezett Kanadából

Különleges osztálytalálkozó helyszíne volt szombaton a Návay Lajos nevét viselő makói kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskola. Tovább olvasom