Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Újabb döntések a makói iskolákkal kapcsolatban

Újabb döntéseket hoz a makói képviselő-testület az iskola-összevonásokkal, illetve a városi fenntartású oktatási intézményekkel kapcsolatban mai nyilvános ülésén.
Újabb döntéseket hoz a makói képviselő-testület az iskola-összevonásokkal, illetve a városi fenntartású oktatási intézményekkel kapcsolatban mai nyilvános ülésén. Buzás Péter polgármester elfogadásra javasolja tájékoztatóját a Belvárosi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézetben végzett átfogó ellenőrzés eredményéről. A részletes vizsgálaton az iskola szakmai és gazdasági működését megfelelőnek találták. Az intézmények átszervezése kapcsán, azaz a kertvárosi és az Almási utcai iskola integrálásával új nevet kap az intézmény, amennyiben a képviselők elfogadják, Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézetként kezdheti meg működését szeptembertől.

Megszüntetésre javasolják a tagintézménnyé váló iskolákhoz kapcsolódó, eddig térségi feladatokat ellátó Makói Kistérség Almási, valamint a Makói Kistérség Belvárosi Intézményfenntartó Társulásokat. A változás a királyhegyesi és a nagyéri tanulókat érinti, ezzel együtt egy új, az összes makói intézményt egybefogó társuláshoz csatlakoznak az általános iskolák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áramszolgáltató két év után visszatér Makóra

Várhatóan januártól újra biztosítania kell az áramszolgáltatónak a személyes ügyintézésre alkalmas… Tovább olvasom