Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Újjáalakult a Munkácsy-kör

Tucatnyi taggal újjáalakult tegnap délután a József Attila Múzeumban a Makón nagy hagyományokkal bíró Munkácsy Mihály Képzőművész Kör. Vezetője Oláh Nóra művésztanár lett, aki annak idején is irányította a hasonló szerveződés munkáját.
A kör a makói és a kistérségben élő nem hivatásos képzőművészek alkotóközösségeként jött létre Hézső Ferenc festőművész, tanszékvezető főiskolai tanár szakmai irányításával és segítségével, az egykori József Attila Művelődési Központ fennhatósága alatt, és szakköri formában működött 1962-től. Mintegy három évtizedes tevékenysége alatt az amatőr művészek több generációja is a kötelékébe tartozott; az alkotómunka sikerét számos helyi, valamint távolabbi helyszínű csoportos és egyéni kiállítás bizonyította. A makói József Attila Múzeum ezt az értékteremtő kezdeményezést akarta újra életre hívni, és a képzőművészet bármely ágát művelő fiatalok és örökifjak részvételével ismét létrehozni a Munkácsy Mihály Képzőművész Kört.

 A szervezőktől megtudtuk, a társaság tagjai között egykori körtagok és új jelentkezők egyaránt vannak. Összejöveteleiket ősztől nyárig heti rendszerességgel, szakköri formában fogják tartani szerda délutánonként 4 és 7 óra között; részt vesznek képzéseken, és képzőművészeti témájú előadásokat is meghallgathatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős pelenkamennyiséget adományoztak a makói kórháznak

Egy évre elegendő, 54 doboznyi, azaz összesen 4334 darab minipelenkát kapott ajándékba a makói… Tovább olvasom