Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Újra a vámvitáról

A magyar és a román hatóságok képviselői, valamint fuvarozó vállalkozók találkoztak tegnap Nagylakon. Arról tájékozódtak az érintettek, miként változott a jövedéki termékek ellenőrzése Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követően.
A magyar és a román hatóságok képviselői, valamint fuvarozó vállalkozók találkoztak tegnap Nagylakon. Arról tájékozódtak az érintettek, miként változott a jövedéki termékek ellenőrzése Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követően. A sajtótájékoztatón szóba került, hogy a határ túloldaláról érkezők a túl szigorú ellenőrzésre panaszkodtak. Bencze József vezérőrnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) rendészeti főigazgatója elmondta: a két ország belépésével megszűnt a vámvizsgálat a 448 kilométernyi román–magyar határszakaszon, de megmaradt a határrendészeti ellenőrzés, amely az uniós állampolgárok esetében minimális, a harmadik országból érkezőknél alaposabb kontrollt jelent. Ezen túl – mivel Románia derogációt kért a dohánytermékekre vonatkozó minimális adómérték bevezetésére – Magyarország az unióban szokásos módon mennyiségi korlátozást vezetett be. A vám- és pénzügyőrség munkatársai ezzel kapcsolatban közvetlenül a határátlépést követően, illetve az ország belsejében továbbra is végezhetnek jövedéki ellenőrzést.

Januárban a román–magyar határszakaszon átlépő 550 ezer utasból 44 ezer 500-at ellenőriztek a pénzügyőrök, és 1050 jogsértést derítettek föl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz autóval megállni

Bizonyos napszakokban szinte lehetetlen parkolóhelyet találni Makón az orvosi rendelők, a kórház, az… Tovább olvasom