Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Újra bíróság elé állhat Muki

Szeged, Makó, Magyarcsanád - Hamis vád alapos gyanúja miatt büntetőeljárást indított az ügyészség a Pénzes Henrietta megölése és más bűncselekmények miatt jogerősen a maximális 15 év börtönbüntetésre ítélt K. András ellen.
A Szegedi Nyomozó Ügyészség hamis vád alapos gyanúja miatt büntetőeljárást indított a környezetében Mukiként emlegetett K. András ellen.

A 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta megerőszakolásában, kirablásában és különös kegyetlenséggel elkövetett megölésében bűnösnek kimondott és elítélt makói fiú a büntetőeljárás egyes szakaszaiban azt állította, hogy nem ő, hanem a 27 éves makói S. Norbert öntötte le benzinnel és gyújtotta meg Pénzes Henriettát.

K. András a vádlottak padján. KÖnnyen lehet, hogy egy másik ügyben is felelnie kell tetteiért Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Ítélőtábla november 7-én hirdetett jogerős ítéletet a magyarcsanádi lány ellen tavaly nyáron elkövetett súlyos bűncselekmények miatt indított büntetőügyben. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a megyei főügyészség, a megyei bíróság, majd a táblabíróság is kizárta, hogy az első fokon 14, másodfokon a maximális 15 év szabadságvesztésre ítélt, még mindig csak 16 éves makói K. Andráson kívül más is részt vett a lány halálával végződő kegyetlen bűntettekben.

15 év és még ami utána jöhet

Az általunk megkérdezett szakértők eltérő álláspontot képviseltek a K. András ellen indított büntetőlejárással kapcsolatban. Volt, aki úgy vélekedett, az ügyészség valószínűleg megállapítja, hogy K. András hamisan vádolt meg valakit, ám mivel a kiszabható legsúlyosabb börtönbüntetésre ítélték, ahhoz nem lehet „hozzátenni" plusz éveket. De volt, aki más álláspontot képviselt, ő azzal érvelt, hogy mivel ez egy másik ügy, a fiút el lehet ítélni, majd azt is le kell ülnie.  
Maráz Vilmosné, a Szegedi Ítélőtábla tanácsvezető bírója a másodfokú ítélet indoklásában kitért arra is, hogy a lány barátjának, S. Norbertnek a bűnössége soha nem vetődött fel. Mivel K. András többször is azt állította, hogy Pénzes Henriettát S. Norbert gyújtotta fel, az iratokat a vádlott elleni hamis vád miatti büntetőeljárás megfontolása céljából megküldi a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek.

Információink szerint az ügyészség néhány napja döntött arról, hogy hamis vád alapos gyanúja miatt büntetőeljárást indít K. András ellen. Ezt az információnkat megerősítette a fiú ügyvédje, Bene Zoltán is, de a védő ennél többet vagy részleteket még nem tudott mondani.

Olvasóink írták

 • 14. merész teréz 2008. március 15. 23:18
  „Szeva ripacs köcsög ilyet azé ne írj oszt ha te lennél az ő helyében akkor mi lenne???hm??te kis fasz fej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!téged kellene felakasztani te kis ragya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. kovács tamás 2008. február 09. 23:48
  „csak annyit mondok hogy én a Kurai Andrást ismerem de én nem képzeltem el rolla hogy ekkora nagy gyilkos válik belöle én mivel csak volt a haverom a börtön büntetést nagyon is megérdemelte én több év szabadság vesztésre itéltem volna ha biró lettem volna de a muki az nem normális és muki az egy rohadék mert a lányt megeröszakolta a muki az egy hülye állat meg felis gyujtota a marhája nem normális ez a muki az ujságbol tudok mindent meg a hirekböl és még annyit hogy egy oltári nagy barom sziasztok kovács tamás. szeged.2008.08.09.”
 • 12. Lupin 2007. december 25. 15:08
  „S.Norbika kedvenc játéka,az hogy kikötött egy kutyát,leöntötte benzinnel és meggyujtotta.Következtesd le a többit!”
 • 11. Lupin 2007. december 25. 15:02
  „Ha te roma vagy tudod az igazságot,mert én magyar vagyok,és én is tudom!Tudom hogy nem ártatlan,a haverja aki állitólag horgászni volt,három hamis tanu volt!Csak a mukikád nem meri megmondani az igazságot,mert fél a cigány családtól a cigány.Inkább ül egyedül 15évet,De nem ártatlanul mivel ott volt!Ehhez mit szolsz te fasz!!!???”
 • 10. Dodó 2007. december 20. 15:57
  „Rasszisták! Egy rendes, szorgalmas, segítőkész, jó tanuló, igen rendes, törvénytisztelő és jó adófizető családból származó ártatlan fiúcskának egy gyerekes csíny miatt a fejét vennétek? Kultúrájára büszke népe 800 éve próbál beilleszkedni, harmóniában és szeretetben élni velünk és az európai nemzetekkel, csak a sok rasszista nem engedi! Hasznos tagjai a társadalomnak, és nincs cigánybűnözés!!! Megmondta sólyom! Nektek ennyi nem elég? Szeressük és ha lehet, még jobban segítsük őket! Megérdemlik!”
 • 9. ötezres 2007. december 19. 11:54
  „Én is arra szavaznék, hogy állítsák vissza a halálbüntetést, ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy Ő tette.Az olyan alakoknak nincs helye a békés, normális emberek között akik ilyen dolgokra képesek.”
 • 8. polip 2007. december 19. 02:52
  „Vissza kéne állítani a halálbüntetést, mert nagyon elszaporodtak a .... mármint a súlyos bűncselekmények! Ez leül 7-8 évet, és nem is fogja felfogni, milyen szörnyű dolgot tett!”
 • 7. triatlonos 2007. december 18. 20:04
  „Bizni kell a független magyar igazságszolgáltatásban, mert az idő jó orvosság. Két dolog azért motosztál a fejemben, az egyik , hogy amikor meghallottam az első hiradást - 18 éves, magyarcsanádi lány - azonnal Henire gondoltam, mert olyan áldozati tipus volt, vagány, de talán egy kicsit naiv volt. Másnap, amikor láttam a helyszini szemléről a tudósitást a TV-ben, és személyeket felismertem, akkor tudtam, hogy "maszatolás" lesz. Azért, mert maszatolós tipusút is láttam.”
 • 6. peter rusz 2007. december 18. 19:33
  „Ahogy a média kezeli ezt az ügyet, én úgylátom megszületik a második Móri ügy . El kell telnie egy bizonyos időnek amikor rájönnek arra, mégsem ő volt a tettes.
  Ahogy követtem az eseményeket bennem felmerült az , hogy mindent kétséget kizáró bizonyossággal nem állapítható meg az egyszemélyi bünösség.”
 • 5. peter rusz 2007. december 18. 19:33
  „Ahogy a média kezeli ezt az ügyet, én úgylátom megszületik a második Móri ügy . El kell telnie egy bizonyos időnek amikor rájönnek arra, mégsem ő volt a tettes.
  Ahogy követtem az eseményeket bennem felmerült az , hogy mindent kétséget kizáró bizonyossággal nem állapítható meg az egyszemélyi bünösség.”
 • 4. baba 2007. december 18. 15:50
  „Nem most kellene bevallania,hogy nem is egyedül követte el ezt a szőrnyűséget!”
 • 3. Heffalump 2007. december 18. 08:17
  „Sajnos így sem tudjuk meg. Az S. Norbert, a másik gazember meg lapíthat szabadlábon. Akasszuk fel azt is!”
 • 2. triatlonos 2007. december 17. 19:13
  „Biztosan megérdemelné, de akkor sohasem tudjuk meg, hogy ki volt a tettes.”
 • 1. Ripacs 2007. december 17. 10:46
  „Gyerekek, könyörgöm, AKASSZUK FEL!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblákkal és traffipaxszal a kamionok ellen

Makó - Civil kezdeményezésre forgalomlassító táblákkal és traffipaxszal próbálják lassítani a… Tovább olvasom