Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Újra kinyit a Medicor klub

Makó - Az új diákönkormányzat égisze alatt hamarosan újra nyithat az egykori legendás makói szórakozóhely, a Medicor klub.
A mai harmincas–negyvenes korosztály nem kevés nosztalgiával gondol vissza a régi városháza műemlék épületének egyik pincéjében működött klubra: video- és diaporámavetítések, koncertek és klubestek helyszíne volt a kilencvenes évek közepéig. Az utóbbi néhány évben viszont hol volt gazdája, hol nem – használták színházi és táncpróbateremnek, legutóbb pedig egy makói fiatalokból álló kulturális szervezet működtette több-kevesebb sikerrel. Aztán hosszú időre bezárt, mígnem a napokban elkezdték kitakarítani.

A makói diákpolgármestertől, Papp Zsanettől megtudtuk, a város próbaképpen adta oda a pincehelyiséget a fiataloknak abban a reményben, hátha sikerül újra hangulatos klubként működtetniük. A takarítást a diákönkormányzat tagjai és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek végzik az elkövetkező napokban, de a felújítással járó szakmunkákat természetesen felnőttekre bízzák. Reményeik szerint a nyár közepére, de legkésőbb tanévkezdésre mindenképpen megnyílik, és a hely hagyományainak megfelelően alkohol- és füstmentes klubként működik majd.

A diákok vállalták, hogy kitakarítják a pincehelyiséget. Fotó: DM/DV
A diákok vállalták, hogy kitakarítják a pincehelyiséget. Fotó: DM/DV


A 100–120 ember befogadására alkalmas pincehelyiséget persze csak átmenetileg adja át az önkormányzat a fiataloknak, hiszen a régi városháza épülete a fürdőfelújítás után várhatóan elkel majd. Ha addig sikerül élettel megtölteni a klubot, másutt folytathatja a működést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselet nélkül marad a makói tanyavilág

Miután Makó lélekszáma 25 ezer fő alá csökkent, a jogszabályok értelmében ősztől kevesebb egyéni képviselő lesz a városházán. Tovább olvasom