Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Újra megműtik Henriettát

Egyelőre nem tett újabb vallomást a Pénzes Henrietta felgyújtásával gyanúsított és előzetes letartóztatásban lévő K. András. A 15 éves makói fiú múlt héten kedden részben elismerte, hogy járt a bűncselekmény helyszínén, azóta hallgat.
Információink szerint a rendőrség tanúk meghallgatásával folytatja a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta felgyújtása miatt indított nyomozást. Úgy tudjuk, többek között kihallgatják a makói Tó-csa kocsma pultosát is.A lány barátjának, S. Norbertnek az alibijét megerősítő Sándor Béla azt állította, hogy a bűncselekmény napján, fél 5 előtt néhány perccel, útban a Maros-part felé, ahol 11-ig horgásztak, betértek a kocsmába.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, azaz Pénzes Henrietta megerőszakolásával és felgyújtásával gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő K. András, Muki eddig egyetlen vallomást tett. A jegyzőkönyvek szerint Muki a múlt héten kedden azzal kezdte vallomását, „hogy akkor most elmondom a teljes igazságot". A fiú részben magát is vádolva azt állította, hogy S. Norbert vitte annak a helynek a közelébe, ahol Henit kikötözték és felgyújtották.

Azt is jegyzőkönyvbe mondta, hogy S. Norbert „nem úgy viselkedett a lánnyal, mint aki a szerelme lenne", sőt arra utalt, Heni „könnyűvérű" nő.

A rendőrség még nem kapta meg az igazságügyi szakértői véleményeket, amelyek megerősíthetik vagy cáfolhatják, hogy K. András megerőszakolta-e a magyarcsanádi lányt, amire közvetve Pénzes Henrietta a neki segítőknek utalt.

Makó zömében cigányok lakta Honvéd városrészében, ahol S. Norbert és K. András is lakik, nyíltan beszélnek a jegyzőkönyv tartalmáról, no meg arról, hogy az elmúlt években S. Norbert több nővel is erőszakoskodott. A 27 éves férfi, bár többször kértük, eddig nem akart reagálni sem K. András, sem mások vádjaira.

Pénzes Henrietta állapota még mindig súlyos, de stabil. A fiatal lány ma újabb műtéten esik át, ezúttal a hátáról próbálják meg eltávolítani a megégett bőrfelületet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három hete megszűnt a makói sztárügyvéd kamarai tagsága

Megszűnt Kotroczó Béla ügyvéd tagsága a Szegedi Ügyvédi Kamaránál. A makói sztárügyvéd szerint… Tovább olvasom