Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újra van Makón Démász-iroda

Újra személyesen fogadja fogyasztóit a Démász tegnap óta Makón, az alpolgármester szerint az önkormányzat nyílt levele ezzel elérte célját. A szolgáltató szóvivője rámutatott: egy új rendelkezés szabályozza majd az ügyfélszolgálatok kérdését, a Démász az abban foglalt minimumokat fogja teljesíteni.
Az ügyfélszolgálat tegnapi megnyitásával pont került a makói Démász-ügy végére – legalábbis egyelőre. Mint ismeretes, a szolgáltatók irodái tavaly kivonultak több városból is, ám Makó önkormányzata ezt nem hagyta annyiban. Két saját tulajdonú irodahelyiséget felújított, és minden szükséges infrastruktúrával felszerelt, ezzel ösztönözte az ügyfélszolgálatok visszatérését. Rövid időn belül mind a gáz, a kábeltelevízió, mind pedig a telefon szolgáltatójával sikerült megállapodnia, ám a Démász nem reagált érdemben a polgármester megkeresésére. Erre a testület nyílt levelet fogalmazott meg az ügyben – címzettje többek között az ombudsman és a fogyasztóvédelem volt.

– Nyílt levelünk elérte a célját – fogalmazott az iroda megnyitásával kapcsolatban Siket István alpolgármester, aki kiemelte: azért van nagy szükség a fogyasztók személyes fogadására, mert a kistérségben nagyon sok az idős ember, akinek a telefonos rendszer kezelése gondot okoz.
Kecse Nagy Sándor, a Démász kommunikációs osztályvezetője a megnyitó kapcsán rámutatott: cégének ügyfélszolgálati gyakorlatát a Magyar Energia Hivatal július elsején hatályba lépő rendelkezéséhez igazítják majd. Ebben lakosságarányosan határozzák meg, hol kell ügyfélszolgálati irodát nyitniuk a szolgáltatóknak. A szóvivő kiemelte, a Démász a jogszabályban meghatározott minimumot fogja betartani.

– Társaságunk döntésében fontos szerepet játszott, hogy Makó rendelkezésünkre bocsátott egy felújított helyiséget. Emellett azonban meg kell jegyeznem: minden, az áramszolgáltatással kapcsolatos probléma megoldható telefonon keresztül – mondta Kecse Nagy Sándor, aki még hozzátette, éves szinten milliós nagyságrendű kiadást jelent cége számára a makói iroda működtetése, ami hetente egyszer, pénteken reggel 8 és délután 4 óra között fogadja az ügyfeleket a régi városháza épületében, a Széchenyi tér 6. alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romániai orvosok kiképzőcentruma lesz Makón

Makón képzik ki majd a szomszédos romániai térségek egészségügyi szakdolgozóit arra, milyen… Tovább olvasom