Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Újra van rendőre Lelének

Újra van körzeti megbízottja Maroslelének a 28 esztendős Megyeri Zsolt főtörzsőrmester személyében. A falu csaknem egy évig volt kénytelen nélkülözni a folyamatos rendőri jelenlétet – a helybeliek most bíznak abban, hogy javulni fog az utóbbi időben megromlott közbiztonság.
Megyeri Zsolt megérkezik a lelei megbízotti irodába. Fotó: Karnok Csaba
Maroslelének tavaly február óta, a korábbi rendőr nyugdíjba vonulása miatt nem volt körzeti megbízottja – most Megyeri Zsolt főtörzsőrmester személyében újra van. A huszonnyolc esztendős fiatalember a faluban nőtt fel, jól ismeri a helybelieket. Megyeri nyolc esztendeje rendőr. Azt mondja, munkája során a közbiztonságra szeretné fordítani a legnagyobb figyelmet. Sokat járőrözik, mert tudja, hogy a rendőri jelenlétnek komoly visszatartó ereje van. Ebben néhány polgárőr segítségére is számít, de fel fogja venni a kapcsolatot az alakulóban lévő vadászegyesülettel is.

Megyeri Zsolt néhány hete dolgozik szülőfalujában. Eddigi legnagyobb akciója egy körözött személy elfogása volt, ám nem csak a bűnözőkkel igyekszik felvenni a harcot: szeretné például visszaszorítani a közlekedési szabálytalanságokat is, mert sok az ittas, kivilágítatlanul közlekedő biciklis. Tapasztalatai szerint amíg rendőr nélkül volt a falu, sokat romlott a közbiztonság. Ezt nem csupán az egyszerű leleiek, de Martonosi György polgármester is megerősítette. Sokan gazdálkodnak, vállalkozók is élnek a faluban, szórakozóhelyek is működnek itt – magyarázza, miért van igény a rendőrség jelenlétére a faluban.

A maroslelei körzeti megbízottnak az önkormányzat biztosít irodát, ahol fogadóórát is tart csütörtökönként délután háromtól hatig. A szerény, de céljának megfelelő épületet a falu tavasszal szeretné rendbe hozni, otthonosabbá tenni.


Mindenütt ott a rendőrség

A Makó környéki falvak közül Apátfalván, Kiszomboron és Pitvaroson van rendőrőrs, de a körzeti megbízottak révén az egész térséget lefedjük – mondta lapunknak Márton István makói rendőrkapitány. A saját településüket jól ismerő megbízottak feladata többek az, hogy helybe vigyék a rendőrség által nyújtott szolgáltatások nagy részét és jelenlétükkel erősítsék az emberek biztonságérzetét. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Filmszerepben a makói matematikus

Forgatókönyvet írt, filmszerepet vállalt, közben a Tibet Központban tart előadásokat a buddhizmusról… Tovább olvasom