Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Újra várják a román vendégeket a makói fürdőben

Makó - A parkolókban egyre több a román rendszámú autó – Pőcze Lászlóné igazgató bízik abban, hogy idén is lesz legalább annyi vendégük, mint tavaly.
Ismét egyre több a román rendszámú autó a makói fürdő parkolójában. Tavaly nyáron többször megírtuk, hogy megélénkült a helyben egyébként is népszerű pihenőhely iránti külföldi érdeklődés. Volt olyan hétvégi nap, amikor a jegyet váltók nyolcvan százaléka érkezett a határon túlról. A külföldi vendégek jelenléte jótékonyan hatott a városi éttermek, panziók forgalmára – utóbbiakban például alig volt szabad szoba, pedig a romániai vendégek nagy része viszonylag közelről, Arad és Temesvár környékéről érkezett.

Az elmúlt év egyébként is kimagasló vendégszámot hozott, összesen háromszázezren látogattak ide fürödni, kikapcsolódni.

Remélik, hamarosan megtelik a makói fürdő. Fotó: Segesvári Csaba
Remélik, hamarosan megtelik a makói fürdő. Fotó: Segesvári Csaba

Pőcze Lászlóné igazgató most abban bízik, hogy ezt az eredményt idén sikerül megismételniük. Erre reményt kínál, hogy a fürdő mind a tizenegy medencéje – köztük termál-, élmény-, csúszdás és gyermekmedencék – üzemel, ráadásul a hosszú távú előrejelzések most is forró, csapadékban szegény nyarat jósolnak. Ugyanakkor a makói fürdő nem csak a napsütésben bízik: szinte minden hétvégén lesz valamilyen turistacsalogató rendezvény – most vasárnap háromtól például a megyejáró fesztiválon vendégeskedő német, török és litván néptáncosok lépnek fel, aztán pedig aerobikbemutató lesz.

A makói fürdő idén is sok vendégre, jó szezonra számít. Fotó: Segesvári Csaba
A makói fürdő idén is sok vendégre, jó szezonra számít. Fotó: Segesvári Csaba

Olcsónak számít

A makói fürdő árai a megyében a középkategória alját súrolják: egy felnőttjegy 1030, egy kedvezményes – diákok, nyugdíjasok vagy mozgáskorlátozottak részére váltható – jegy pedig 630 forintba kerül, a családok létszámuktól függően ugyancsak kaphatnak különböző kedvezményeket. Nem kell külön fizetni az élménymedencéért vagy a csúszdáért, és itt a parkolás is ingyenes. A pénztárnál egyébként a külföldiek euróval is fizethetnek, a hazai vendégektől pedig üdülési csekket is elfogadnak.

Olvasóink írták

 • 15. ROMAN 2008. június 28. 09:30
  „ÉN TÚDÓ MAGYARUL ÉS 12 ÉVE IT LAKÓK ÉS EGY MAGYAR FÉRFIAZ MENTEM HÓZA AKIT NAGYÓN SZERETEK IMADÓK IT ILNI ÉS NEM IRTAM SEMI OJAN AMIT MASÓKAT SÉRTENE”
 • 14. magyarok 2008. június 27. 22:42
  „da!

  Egy nem 90% román ez enyhén túlzás, 2 a románok hoznak egy valag pénzt 3, nekem és az össze ismerősömnek egyik románnal sem volt bajunk pedig bérletesek vagyunk és majdnem minden nap megyünk. 4. magyarban és románban is ugyanannyi bunkó van! 5. ha nem tetszenek neked az idegenek ne menj fürdőbe 6. ha valaki beleszart és te nem kérted az az útlevelét miután láttad, hogy ezt tette, akkor az nem biztos, hogy román... 7. Mikor egy darab román sem járt át akkor is találkoztam nem egyszer a termálban fekáliával...

  Ennyi lenne”
 • 13. áldás békesség 2008. június 27. 09:19
  „Kedves önimádók! Minden nemzetben van ilyen és olyan. Általában nem érdemes magyarról, mag románról beszélni, mert ilyen ember nincs. A kulturált román épúgy jó vendég, mint ahogyan megnevelendő a kulturálatlan viselkedésű magyar. A viselkedés kultúra a környezeti hatások alapján változik. Közöljük a fürdőben a vendéggel, hogy mit várunk el tőle és aki ezt nem tartja - függetlenül, hogy magyar, vagy román - ki kell zárni onnan.
  Felesleges szítani a feszültséget.
  Amúgy tényleg tessenek magyarul írni ide, mert a románul nem tudók, azt feltételezik, hogy szidják őket román nyelven. Vagy írják le mindkét nyelven a mondandójukat.”
 • 12. ROMAN 2008. június 25. 22:47
  „servus sabina si eu sant o romanca care nui place cand aude sau citeste asa ceva ce a scris magyar stau an ungaria de 12 ani si sant uni unguri care crede ca romani sant cain”
 • 11. MAGYAR 2008. június 25. 20:11
  „Tisztelt ZALAU SABINA!
  Vazze! Magyarul írj ide be, ez egy MAGYAR oldal, s nekem NEM kötelességem románul beszélni tudni! :-)”
 • 10. ZALAU SABINA 2008. június 24. 16:12
  „BUNA ZIUA! MIAT GASIT CALCUTUL?????

  POFTA MARE,STIMAT UNGURI!!!!!PÁ”
 • 9. Zsigor Cini 2008. június 24. 15:53
  „Üdvözlöm a makói úri társaságot aki minden nemzetet lenéz,főleg most a afürdöző román vendégekre is akikből sokan megélnek.
  Hozzátéve,hogy más országba megbecsülök a turistákat,ellentétbe a magyarokkal.Ahol az üzletek ajtajára rávan irva"Hogy ne lopj"!Magyarul ne beszélj!Ehhez mit szól a makói elitt társaság???Ha állandóan a más nemzetet szidalmaz,lenéz,irigykedék.....és még sorolhatnám ezeket.De elnézést kérek külföldön magyarul nem lehet megszólalni.De a románok ,orszok,törökök,németek tárt karokkal vannak fogadva!Ellentétben a magyarokkal szemben!Mert olyan hangosak fenhéjázok,kiabálnak hogy a vendéglőbe és az üzletekbe rájuk szólnak hogy csendesebben,vagy kivül tágasabb.Úgyhogy ennyi a makói fürdőben történtekről és a román fürdözökről.Sokszor szégyenlem hogy Magyarországról megyünk külföldre.Mindenki magából indul ki.Üdv.:Cini”
 • 8. da 2008. június 23. 17:39
  „Magyarok! Mivel a fürdöben 90% ék román volt szerinted mi makoiak szartunk bele a saját vizünkbe?????”
 • 7. egy volt roman polgar 2008. június 23. 13:33
  „én roman vagyok 10 éve lakók it és 3 éve makón van ketö gyerekem és imadok it élni két éve voltunk romaniaba nyaralni és eloptak az uj cipőmet. Arol pedik hogy iönek a romanok at az a vélemyném hogy nem tudnok viselkedni, sok heyzet volt mar tavay és hogy rolunk beszéltek a fürdoben és visza szoltam nekik romanul aszt se tutak hogy kérjen bocsanot”
 • 6. magyarok 2008. június 23. 05:39
  „És azt is látad, hogy romántól származott?”
 • 5. da 2008. június 22. 18:30
  „Joh hogy jönnek a románok csak ne szarnának bele a vizbe, saját szememel láttam hogy vette ki az uszomester a kulát!”
 • 4. egy makói lakos 2008. június 22. 17:46
  „kedves venyige!

  A pöffeszkedő, udvariatlan újgazdag (aki mindenkit lenéz, mindenkinél fontosabbnak tartja magát) egyformán ellenszenves, bármelyik országban szedte is meg magát.
  Mert a magyar pöffeszkedő újgazdag talán különb...!?
  Ennyit erről!
  Egyébként mi, magyarok, valamikor a vendégszeretetünkről voltunk híresek...”
 • 3. venyige 2008. június 22. 07:15
  „Hát nekem tök őszintén nem hiányzik az a rengeteg pöffeszkedő, udvariatlan újgazdag román, akik itt tespednek a medencék mellett, tavaly nyáron megtapasztaltam milyen vadállatok, a kölkeiket nem tanítják meg a helyes illő viselkedésre... nem is mentem a reetentő rossz tapasztalatom után tavaly a füribe, és ha idén is tele lesz a parkoló a rendszámaikkal, nyilván idén se fogok, én csak így tudok tiltakozni.
  a jegyárak? örülök, hogy a középkategória alja az ezres, kár hogy vannak, akik fizetésből élnek
  programok? nagyszerű, jöhetnek az érdekes programok, csak pőczéné nyervogását a mikrofonba ne kellene elviselni, mert az egész környék őt kénytelen hallgatni, ahogy makog egy-egy úszó verseny alkalmával.
  amúgy semmi baj... építsék a jurtát, de jó lesz majd nekünk, illetve a románoknak”
 • 2. egy makói lakos 2008. június 21. 14:33
  „A családom egy tagja romániai magyar, aki időnként vissza szokott menni Romániába. Azt mondja, ott kint a románoknak az a véleményük rólunk, hogy szeretnek ide jönni, mert itt udvariasak velük az üzletekben, a fürdőben ... Tisztaság van, és minden olcsóbb is.
  Nos, ha így van, annak örülök. A makói vállalkozóknak, az üzleteknek, a fürdőnek nagyon fontos, hogy ne kongjanak az ürességtől.
  Kell a vendég, kell a vevő, legyen az bármilyen állampolgár...
  Jöjjenek csak a szomszédos országból... CSAK NE KAMIONNAL!! :((
  ... mert azokból már nagyon elég...”
 • 1. Jason Donovan 2008. június 21. 06:13
  „Igen örülünk is a sok vendégnek, ami szinte csak attól függ milyen az idő. mert ha jó, tényleg őrült sokan vannak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól vizsgázott az elvezetőrendszer

Makó - Bár még nem készült el teljesen, az érintett makói utcákban jól vizsgázott az eső- és belvízelvezető rendszer az utóbbi napokban. Tovább olvasom