Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Újra zenél, táncol az operettfalu

Ma estére bárki lehet az operettfalu lakója. Néhány óra múlva énekesek, zenészek és táncosok szórakoztatják a nagyérdeműt. Már csak az utolsó simítások vannak hátra, és ha nem esik, ki rámás csizmában, ki anélkül, hajnalig rophatja. A helyszín rendezésénél és szépítésénél mi is ott jártunk.
A faluban mindenki készülődik a nagy eseményre Fotó: Schmidt Andrea
Már ahogy begurulunk a falu határába, érezni lehet, hogy valami nagy dologra készülődnek a helyiek. Idén nyolcadik alkalommal Kübekháza ismét operettfaluvá alakul át. Csütörtök óta mintegy kétszáz ember sürög-forog a település főterén.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt megvan a feladata. A férfiak a színpadot építik, a padokat rendezik, a nők virágokkal csinosítják a teret, a gyerekek pedig futárként hozzák-viszik, amire a felnőtteknek éppen szükségük van.

Szépen megtakarított úton haladunk a főtér irányába, amit már teljesen beépítettek padokkal, asztalokkal székekkel. – Ennél még több is lesz, legalább ötszáz méter hosszan nyúlik el az operettfalu – mutat messzire a polgármester. Molnár Róbert kiveszi a részét a szervezésből és a rendezésből. 1999-ben gondolt arra először, hogy a műfajt méltatlanul elhanyagolták, ez ellen valamit tenni kell... A környéken ekkor még nem volt egyetlen hasonló esemény sem. Már az első évben is nagy sikert arattak, azóta egyre többen érkeznek az ország minden részéből, sőt a külföldi vendégek száma is növekszik.

Kis falusi rendezvénynek indult, mára már országosan is ismert szabadtéri gálává nőtte ki magát. Ahogy teltek az évek, úgy bővült a kínálat, korszerűsödött díszlet, a technika.

Egyre többen dolgoznak azért, hogy még színvonalasabb környezetben szórakozhassanak az érdeklődők. Tízezer szál virággal ékesítik a főteret, a díszletért a szegedi rendező, Toronykőy Attila a felelős. Idén korszerűbb fény- és hangtechnikát alkalmaznak. A polgármester néhány kulisszatitkot is elárult: – A faluban nincs elég áram, Budapestről hozattunk aggregátorokat. A művészeknek is szeretnénk nyugodt körülményeket biztosítani, így az egyik öltöző a főtér fodrászüzletében kap helyet – mosolyog Molnár Róbert.

Ma délután a szokásos fiákeres felvonulással kezdődik a gála. A műsorvezető Rózsa György, Mikó Istvánnal meglepetésszámmal is készülnek. Az est fénypontja az éjfélkor kezdődő tűzijáték, majd hajnalig utcabálon rophatják a táncos lábúak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálbiztossá teszik a tavat

Noha tilos a makói Petőfi park kis mesterséges tavában fürödni, akadnak, akik megmártóznak benne.… Tovább olvasom