Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Ülésnek álcázott határsértők Kiszombornál és Nagylaknál

Pléddel letakart unokáját próbálta átcsempészni egy hontalan férfi a kiszombori határátkelőhelyen, Nagylaknál pedig az eredeti ülést kiszedték és helyén egy pléddel letakart személy, ülésnek álcázva magát ült.
Hamis okmány Kiszomboron

Kiszombori határátkelőhelyen a hétvégén hamis vezetői engedélyt fedtek fel a határrendészek. Kínai állampolgár jelentkezett belépésre magyar honosságú személygépkocsi vezetőjeként. Útlevél-ellenőrzésre a kínai magánútlevél mellett magyar forgalmi engedélyt, valamint magyar vezetői engedélyt adott át. Az útlevélkezelőnek az okmányok ellenőrzése során gyanú merült fel, hogy a magyar vezetői engedély hamis. Adattári ellenőrzések a határrendész gyanúját megerősítették, a kérdéses okmány utánzat.

A kínai állampolgár ellen közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt az eljárást a makói Rendőrkapitányság folyatja le.

Embercsempészet Kiszomboron és Nagylakon 

Vasárnap hajnali fél ötkor egy hontalan férfi jelentkezett belépésre kiszombori határátkelőhelyen, az útlevélkezelőnek feltűnt a személy zavart viselkedése. A személyt, járművet alapos ellenőrzés alá vonta, melynek során a gépjárműben elbújtatva, pléddel letakarva egy kiskorú hontalan 4 éves kisfiú került felfedésre. A kisfiút nagyapja szerette volna illegálisan kijuttatni Németországba.

A hontalan férfival szemben a büntetőeljárást a román határőrizeti szerv folytatja le, „embercsempészet" bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Fotó: Rendőrség

A nagylaki határátkelőhelyen hétfő hajnalban egy bolgár forgalmi rendszámú Renault Espace típusú személygépjármű négy bolgár állampolgárral jelentkezett belépésre. Az útlevélkezelő az okmányok ellenőrzése után ellenőrizte a gépjármű belsőterét, és feltűnt neki, hogy a jármű hátsó ülése nem szabványos. A tüzetes ellenőrzés során kiderült, hogy az eredeti ülést kiszedték és helyén egy pléddel letakart személy, ülésnek álcázva magát ült. Az álülés mellet közvetlen két bolgár férfi ült, eltakarva annak sajátosságait, hibáit.

Vizsgálat megállapította, hogy a letakart férfi török állampolgár, érvényes török magánútlevéllel rendelkezett, de érvényes vízummal nem. A török férfit a bolgár állampolgárok szerették volna az Európai Unióba becsempészni.

A bolgár állampolgárokkal szemben a büntetőeljárást a román határőrizeti szerv folytatja le, „embercsempészet" bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Határsértők a szerb határszakaszon 

Vasárnap az éjszakai órákban három szerb állampolgár lépte át illegálisan a Magyar Köztársaság államhatárát Mórahalom térségében. A szegedi határrendész járőrök a határterület éjjellátó készülékkel történő megfigyelése során 3 fő ismeretlen személy mozgására lettek figyelmesek. A személyek nyomában eredtek és gyorsan elfogták őket. Az igazoltatás során felfedésre került, hogy nem rendelkeznek a személyazonosság, illetve magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazoló okmányokkal, továbbá közülük egy fővel szemben a beutazási tartózkodási tilalom van elrendelve 2009. szeptember 14-ig.

A személyek előállításra kerültek a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre. A vizsgálat során kiderült, hogy a kiutasított személy immáron negyedszer akadt fenn a határőrizeti hálón. Ellene a CSMRFK Felderítő Osztálya „beutazási és tartózkodási szabályok megsértése" bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást. A másik két szerb férfi ügyét a CSMRFK Idegenrendészeti Osztálya idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja.

Olvasóink írták

  • 3. hotoki pirodka mercédesz 2008. március 19. 16:31
    „hülye állat”
  • 2. hotoki pirodka mercédesz 2008. március 19. 16:31
    „hülye állat”
  • 1. jutgz 2008. március 17. 21:55
    „Hm... Ravasz...Ravasz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszomborig ért a kamionsor vége hétfőn

Nagylak - A nagylaki átkelőhelytől Makóig ért a teherautók sora még hétfőn délben is, mivel a hétvégi kamionstop után a román oldalon szigorúbban ellenőriztek a hatóságok. Tíz éve nem volt ekkora torlódás. Tovább olvasom