Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Ünnep Csongrádon, Makón és Szentesen

Csongrádon a bor után hétfőn a kenyéré volt a főszerep, ez már hagyomány. A új kenyér felett áldást mondott MAkón Janka György görög katolikus és Kotormán István református lelkipásztor. Szentesen az éjszakára tervezett futballmérkőzést a vihar miatt elhalasztották a sportpályán.
Csongrádon a bor után hétfőn a kenyéré volt a főszerep, ez már hagyomány. A Szent István-napi kenyérszentelés a városháza előtti téren zajlott délelőtt. A városi fúvósok zenéje után Bedő Tamás polgármester beszéde az összefogás szükségességéről szólt. Janes Zoltán plébános megáldotta a cipót, amelyet a polgármester szegett meg. A borutca ezen a napon is programokkal várta a csongrádiakat, elsősorban népzenével és néptánccal.

A új kenyér felett áldást mondott a makói Szent István-szobor előtt megrendezett városi ünnepségen tegnap este Janka György görög katolikus és Kotormán István református lelkipásztor. Buzás Péter polgármester a szent király ünnepe kapcsán István államalkotása és hazánk jelenlegi uniós tagsága között vont párhuzamot, Mandur László, az országgyűlés alelnöke és az ünnepség szónoka pedig felkészült Makóból, a város és az ország fejlődésének kapcsolatáról beszélt.

Szentesen az éjszakára tervezett futballmérkőzést a vihar miatt elhalasztották a sportpályán. Ezt leszámítva békésen telt az ünnep a Kurca-parti városban, ahol a sport és a könnyű, pihentető szórakozás kapta a főszerepet. A koncertek között mindenki talált kedvére valót, a hagyományos kenyérszentelés is szerepelt a programban, Szirbik Imre polgármester és az egyházak képviselőinek vezetésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztos az idei makói hagymafesztivál háttere

Makó - Összejött az idei hagymafesztivál megrendezéséhez szükséges összeg, a makói hungaricum ünnepe… Tovább olvasom