Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Útikönyvet írt Makóról a képviselő

Makó - Makó egyre vonzóbb turisztikai célpont - ezt bizonyítja, hogy megjelent az első útikönyv is a Maros-parti városról. Szerzője, Zeitler Ádám azonban ebben nem üzletet, inkább szellemi kihívást látott.
Egyelőre száz példányban, magyar nyelven, szerzői kiadásban jelent meg az az útikönyv, amely Makót és térségét mutatja be az érdeklődőknek nagyjából 80 oldalon, fotókkal gazdagon illusztrálva. A helyi könyvesboltok forgalmazzák. Szerzője Zeitler Ádám, akit a legtöbben önkormányzati képviselőként ismernek, érdemes azonban róla megjegyezni, hogy már két könyvet írt – egyet a város 1945 utáni történetéről, egyet pedig Makó labdarúgásáról. Hangsúlyozza, hogy útikönyve mentes bármiféle politikai szándéktól, felhangtól. – Szeretek utazni, nekem is van otthon jó néhány útikönyvem, és azt gondoltam, most már Makónak is szüksége van ilyenre – mondja.
Zeitler Ádám hiánypótlásnak szánta a kötetet. Fotó: Szabó Imre
Zeitler Ádám hiánypótlásnak szánta a kötetet. Fotó: Szabó Imre
A könyv kis alakú, mint az útikönyvek általában, nyelvezete pedig közérthető, könnyed. Külön fejezetet szentel a térség történetének, Makó általános leírásának, a Makovecz-épületeknek, és sétára is invitálja az olvasót. A szöveget Zeitler bevallottan mások munkáira is támaszkodva írta meg, a fotókat pedig a világhálóról szerezte. Az anyagot a hasonló könyvek mintájára állította össze; a megírás két-három hétig tartott, a szerkesztés jó egy hónapot vett igénybe. Összeszedte a fontos közérdekű információkat is. – Az, hogy fürdőt és szállodákat építünk, jó dolog, de ahhoz, hogy a vendég szívesen jöjjön ide, még számtalan apró dolog kell. Ezek egyike az útikönyv – mondja Zeitler.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Szikszai-ovi

Megújul a Szikszai-ovi
Négyszázmillió forintot fordíthat az újvárosi református egyházközség az ottani Szikszai- óvoda bővítésére, fejlesztésére: duplájára nő az alapterület, lesz tornaszoba is. Tovább olvasom