Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Utolsó útjára kísérték Ambrózfalva polgármesterét

Ambrózfalva - Több százan kísérték utolsó útjára kedden Ambrózfalva polgármesterét. Perleczki Béláné 68 éves korában, rövid ideig tartó, súlyos betegségben hunyt el.
Perleczki Bélánét katolikus szertartás szerint helyezték végső nyugalomba az ambrózfalvi temetőben. Az önkormányzat és a helyi intézmények nevében Csirik László alpolgármester búcsúztatta a településvezetőt.

Perleczki Béláné, Ambrózfalva polgármestere 68 éves korában hunyt el. Fotó: Kovács Erika
Perleczki Béláné, Ambrózfalva polgármestere 68 éves korában hunyt el.
Fotó: Kovács Erika

Polgármester Asszonyunk egy hónapja már kórházban volt, de senki sem gondolta, hogy ilyen gyorsan elveszítjük. Bár nem főállású polgármester volt, reggeltől estig, erejét nem kímélve dolgozott a település érdekében. Ötven éve, 1965-ben került Ambrózfalvára. Dolgozott a helyi és a pitvarosi termelőszövetkezetben, 2006-os nyugdíjba vonulásáig a Négy-Határ’99 Kft. főkönyvelője volt. Dolgozott képviselőként és alpolgármesterként, a 2012-es időközi választáson polgármesterré választották, majd 2014-ben ismét bizalmat szavaztak neki az ambrózfalviak.

Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

Csirik László méltatásában arra is kitért, Perleczki Béláné segítette a helyi civil szervezetek, intézmények és a kisebbségi önkormányzat munkáját is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói csatornapénz: nem biztos, hogy visszajár

Portánként 20 ezer forint visszajár a makói csatornaberuházás árából az embereknek – mondta egy ellenzéki képviselő a makói testületi ülésen. Tovább olvasom