Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Vakáció kalákában Maroslelén

A kiszámíthatatlan időjárás ellenére jól telt a harmadik kaláka találkozó Maroslelén. A kaláka azt jelenti, együtt tölteni az időt, és közben jól érezni magunkat.
A kiszámíthatatlan időjárás ellenére jól telt a harmadik kaláka találkozó Maroslelén. A kaláka azt jelenti, együtt tölteni az időt, és közben jól érezni magunkat. A táborba harminckét zselizi, harmincnyolc topolyai és sok helybeli diák érkezett. Mivel a faluban nincs szálláshely, családoknál aludtak a vendégek. A gyerekek napi két alkalommal próbáltak: egymás táncait tanulták. Mindig kilenctől délig, és kettőtől ötig tartott a próba. Badicsné Szikszai Zsuzsanna, a tábor szakmai vezetője elmondta: magyarpalatkai, moldvai, délalföldi és alsógaramvölgyi táncokat tanultak.
Esténként együtt főztek, de azért jutott idő a barátkozásra is. A tizenegy éves topolyai Toldi Gabriella kedvence a palackai tánc, ezt is itt tanulta. Zselizről jött a tízéves Kovács Orsi, aki első ízben járt itt. Elmondta: nagyon szereti a Kis pacsirta kezdetű népdalt, és a moldvai táncokat. Az esti rendezvények közül a vasárnapi gála volt a legnagyobb, ahol a gyerekek mind a négy táncból bemutatót tartottak. Szombaton az Ismerős Arcok adott koncertet. Fellépett a makói József Attila Gimnázium Reneszánsz Köre is, ezúttal új koreográfiát mutattak be. Nagy siker övezte a kiszombori Esőnap Álomszínház produkcióját is, ők Tersánszky Kakuk Marciját adták elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két makói lány a Szín 5-ös játékból

Szín 5-ös játékunknak két makói nyertese is van: Molnár Petra és Horváth Nóra, akik Németh Ildikó… Tovább olvasom