Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Vállalkozók egyeztettek Makón

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyeztetésre hívta Makón a vállalkozókat és az önkormányzati választáson induló polgármesterjelölteket.
Mindhárom makói polgármesterjelölt: Mágori Józsefné, Buzás Péter és Márton Imre is elfogadta a meghívást a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara makói szervezete által szerdára szervezett egyeztetésre, a Korona Szállóba. A rendezvényre meghívót kaptak a város vállalkozói is, akik kérdéseket tehettek fel az aspiránsoknak.

Kelemen Ferenc, a kamarai szervezet vezetője közölte a jelöltekkel: fontosnak tartanák, hogy minden önkormányzati bizottságban jelen legyen egy tagjuk. Emellett felvetette: szükségesnek vélik, hogy legyen az önkormányzatnak egy gazdasági referense, aki élő kapcsolatban állna a kamarával. Kelemen szerint az önkormányzatnak és a kamarának együttműködési megállapodást kellene kötnie. Ennek szövegét már eljuttatták a jelölteknek. Tartalmát tekintve a szöveg a vállalkozók lehetőségeinek javítását célozza.

A polgármesteri posztért kampányolók mindegyike egyetértett a kamara gazdaságfejlesztő törekvéseivel, bár a politikai kérdésekben – természetesen – nem egyeztek a vélemények. Felvetődött: a vállalkozóknak össze kell fogniuk a nagy, közbeszerzési projektek megvalósítására. Ezzel kapcsolatban a tanácskozáson megjelent Mészáros József ígéretet tett egy makói központú, nagy volumenű ipari vállalkozás létesítésére – ami megfelelő gazdasági erőt képviselhet akár milliárdos beruházások kivitelezésénél is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a ferencszállási faluház

A tetőtől az aljzatig megújult a ferencszállási faluház – a beruházás összköltsége… Tovább olvasom