Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Vállalkozók is segítik Makó hajléktalanjait

Még a nappali melegedőkben is ágyakat kellett felállítani ezen a télen, hogy elférjenek a makói hajléktalanszállóra bekéredzkedők. Az otthontalanok sorsát szívükön viselik a városiak: vállalkozók és magánszemélyek is adakoznak a nélkülözők javára.
Szokatlanul sokan vették igénybe idén télen a hajléktalanok makói menedékhelyének szolgáltatásait – tudtuk meg Rózsa Istvánnétól, az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjétől. Az intézmény huszonkét személy befogadására alkalmas, de szállást tudtak adni akkor is, amikor ennél többen kopogtattak az Ardicstanya ajtaján.

– Csaknem egy évvel ezelőtt tábori ágyakat rendelt az intézményünk, ezek közül a nappali melegedőben kellett az elmúlt hónapokban kettőt-hármat felállítanunk, hogy helyet tudjunk adni a rászorultaknak. Így nem volt gond, szerencsére eddig nem voltak olyan nagy hidegek sem – fogalmazott Rózsáné. Hozzátette: a környékbeli romos tanyákban élő otthontalanok idén nem jöttek be a városba, viszont más településekről érkeztek Makóra a szállást keresők.

A makóiak szívükön viselik az itt menedéket keresők sorsát, ugyanis rendre érkeznek adományok az intézménybe. A vállalkozók időnként élelmiszert hoznak, és rendszeresek a lakossági felajánlások is, a legtöbben ruhát hoznak.

– Szociális munkásaink rendszeresen figyelemmel kísérik a nálunk menedéket keresők egészségi állapotát, és ha segítségre van szükségük, azonnal elintézik, hogy orvosi ellátásban részesülhessenek. Azt tapasztaljuk, hogy rendszerint elfogadják az orvosi segítséget. Domokos Mária doktornő háziorvosként mindig szívesen segít rajtuk, de ha szükséges, azonnal el tudjuk intézni részükre a szakorvosi, kórházi ellátást is – mondta a vezetőnő, akitől még megtudtuk: a mindennap tíz órán át nyitva tartó nappali melegedőben főzhetnek, moshatnak és televíziózhatnak is a rászorulók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanádpalota turisztikai álmai

A falusi turizmus fejlődésében reménykednek a csanádpalotaiak, hiszen a település közel fekszik… Tovább olvasom